Ramos totalno izgubio živce, Navas "poludio", a onda su svi vidjeli šta je napravio Ivan Rakitić

Detalj s meča koji je na prvu svima promakao

Ramos totalno izgubio živce, Navas "poludio", a onda su svi vidjeli šta je napravio Ivan Rakitić

Endin Čaušević

Sevilla je u nedjelju doživjela poraz na gostovanju kod Real Sociededa sa 2:1, a utakmicu su obilježila dva crvena kartona koja su dobili u samom finišu Sergio Ramos i Jesus Navas. Ramos je dobio crveni karton zbog oštrog prekršaja, a u centru pažnje našla se reakcija Ivana Rakitića.

Sevilla je u San Sebastianu imala pravu noćnu moru koja je počela već u trećoj minuti kada je Marko Dmitrović postigao autogol nakon udarca iz prekida Andera Barrenetxee.

Ubrzo nakon toga eurogol postigao je Umar Sadiq za 2:0, ali je Sevilla uspjela sredinom drugog poluvremena da se vrati u život golom En Nesyrija za 2:1, no to je bilo sve od ekipe iz Andaluzije u ovoj utakmici.

Sve nade gostiju pale su u vodu u 88. minuti kada je Sergio Ramos dobio direktan crveni karton nakon prekršaja nad jednim igračem Sociedada, a to je igrače Seville bacilo u očaj.

Oni nisu mogli da vjeruju da je sudija pokazao Ramosu crveni karton jer je prije prekršaja udario loptu. Zbog prigovora "pocrvenio" je i Jesus Navas koji se nije jednostavno mogao suzdržati kada je vidio da je Ramosu pokazan crveni karton.

Oglasi

Međutim, u centru pažnje svega toga našao se i iskusni hrvatski veznjak Ivan Rakitić jer se pojavila fotografija koja je nastala u trenutku kada je sudija Ortiz pokazao Ramosu crveni karton i put ka svlačionici.

Rakitić je bio u pozadini te fotografije i ni sam nije mogao da vjeruje kakvu odluku je donio glavni sudija.

Hrvatski veznjak se ironično nasmijao na takvu odluku što je jedan od fotografa čini se slučajno uspio da zabilježi, a ta fotografija postala je glavna tema na društvenim mrežama nakon što je utakmica završena.

No, tu nije bio kraj Sevilline tragedije u San Sebasianu jer je samo minutu kasnije i kapiten Navas dobio crveni nakon što je glavni sudija čuo šta mu dobacuje i kakve gestikulacijama rukama pravi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To je na kraju koštalo Sevillu u finišu utakmice jer nisu mogli izvršiti pritisak na ekipu Sociedada kako bi pokušali doći do još jednog gola i remija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi