Zastava Hrvatske, pa Sevillina rečenica koja će dugo odzvanjati u ušima Ivana Rakitića

Dobio je oproštaj kakav zaslužuje

Zastava Hrvatske, pa Sevillina rečenica koja će dugo odzvanjati u ušima Ivana Rakitića

Endin Čaušević

Ivan Rakitić jučer je zvanično napustio Sevillu i karijeru će nastaviti u Saudijskoj Arabiji gdje je potpisao za Al Shabab. Hrvat se u suzama oprostio od španskog kluba, a potom je Sevilla objavila fotografiju i rečenicu koja će odzvanjati u Rakitićevim ušima.

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske je u samom finišu januarskog prelaznog roka sve iznenadio odlukom da napusti Sevillu jer se očekivalo da će karijeru završiti u dresu tog španskog kluba.

Međutim, iskusni 35-godišnji veznjak odlučio je da napusti klub jer mu je postalo jasno da više neće imati minutažu kao ranije. Rakitić je dobio ponudu iz S. Arabije koju je prihvatio, te je potpisao za Al Shabab do ljeta 2025. godine.

Rakitić se jučer na press konferenciji u suzama oprostio od Seville što najbolje pokazuje kakvu ljubav hrvatski fudbaler ima prema klubu iz Andaluzije.

Iako kruže špekulacije da nije htio da ide i da su ga Sevilla i Quique Sanchez Flores primorali na odlazak na kraju su u španskom klubu učinili sve da Rakitić dobije oproštaj kakav zaslužuje.

Oglasi

Nakon press konferencije na kojoj se oprostio od Seville španski klub je na društvenim mrežama objavio Rakitićevu fotografiju uz rečenicu koju će Hrvat sigurno dugo pamtiti i cijeniti.

"Ovo nije zbogom nego vidimo se kasnije", poručila su iz Seville uz zastavu Hrvatske koju su također objavili u opisu fotografije.

Rakitić se u Sevillu vratio na ljeto 2020. godine nakon što je proveo šest odličnih sezona u Barceloni. Dres Seville nosio je i od januara 2011. do ljeta 2014. godine.

U dresu Seville ovaj iskusni veznjak odigrao je ukupno 323 utakmice, zabio je 51 podogdak i dodao 63 asistencije. Osvojio je dva puta Evropsku ligu s ovim klubom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Hrvat je nakon potpisa za Al Shabab iznenadio odlukom da će u saudijskom klubu na dresu nositi broj 30.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Sta ih predze u islamsku vjeroispovjesti u zadnje vrijeme nije normalno! Nek se zna da je i vojvoda preso, aferim!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi