Dok je Rakitić jecao u suzama kamerman snimio Srbina, njegovu takvu reakciju niko nije očekivao

Hrvat se oprostio od Seville

Dok je Rakitić jecao u suzama kamerman snimio Srbina, njegovu takvu reakciju niko nije očekivao

Endin Čaušević

Hrvatski veznjak Ivan Rakitić oprostio se danas zvanično od Seville i na press konferenciji nije mogao zadržati svoje suze, no mnogi su vidjeli i reakciju njegovo saigrača Marka Dmitrovića.

U samom finišu zimskog prelaznog roka Rakitić je iznenadio sve odlukom da nakon skoro četiri godine napusti Sevillu i karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji.

Iskusni hrvatski veznjak potpisao je za Al Shabab ugovor do ljeta 2025. godine, a danas je njegov transfer u saudijski klub i zvanično potvrđen.

Ubrzo nakon toga Rakitić je održao press konferenciju na stadionu Seville gdje se oprostio od španskog kluba i svojih saigrača koji su došli kako bi prisustvovali oproštaju nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca.

Rakitić nije uspio da zadrži suze dok se opraštao po drugi put u karijeri od Seville, te jasno je da on ovaj transfer baš i nije planirao jer su mnogi očekivali da će on završiti karijeru u dresu kluba iz Andaluzije.

Oglasi

Međutim, ono što je privuklo najveću pažnju jeste trenutak kada je kamera na press konferenciji snimila srbijanskog golmana Marka Dmitrovića.

Ovaj 32-godišnji golman nije mogao da sakrije emocije zbog odlaska svog velikog prijatelja. U očima Srbina vidjele su se suze dok je i Rakitić plakao, te je to najbolji pokazatelj kakav odnos oni imaju.

Dmitrović je od Rakitića imao veliku podršku kada je 2021. godine stigao u klub, te je za njega odlazak Hrvata sigurno veliki udarac.

Oglasi

Rakitić, Dmitrović i Nemanja Gudelj bili su balkanski trio u Sevilli koji je lagano krenuo da se rasipa. Inače, Rakitić je u Al Shabab otišao bez obeštećenja jer je ranije sa Sevillom postigao dogovor oko sporazumnog raskida saradnje.

Rakitić nije ni napustio Sevillu, a Ramos mu već poslao poruku i pokazao svoje pravo lice

Hrvatski fudbaler napravio je iznenađujuću odluku da u samom finišu zimskog prelaznog roka napusti Sevillu, te ćemo Rakitića sada gledati u Saudijskoj Arabiji među mnogim zvijezdama koje su se tamo skrasile.

On je imao ugovor do kraja sezone i očekivalo se da će možda i karijeru završiti u Sevilli, no sve se preko noći promijenilo i Hrvat je na kraju potpisao za Al Shabab.

Jasno je kakav je trag Hrvat ostavio u klubu iz Andaluzije s kojim je u dva navrata uspio da osvoji Evropsku ligu.

I saigrače je iznenadio odlukom da napusti klub, te mnogi od njih nisu mogli da zadrže emocije kada je jučer Rakitić zaplakao.

Među prvima koji se oglasio nakon što je Rakitićev transfer potvrđen bio je iskusni Sergio Ramos koji je pokazao hrvatskom veznjaku kakvog prijatelja ima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Sevillista i srce Seville. Sretno Ivane, ovdje ćemo te se uvijek sjećati", poručio je Ramos dojučerašnjem saigraču.

Poznato je da Ramos i Rakitić svojevremeno nisu bili toliko bliski s obzirom da su igrali za Barcelonu, odnosno Real Madrid, ali kada ih je sudbina spojila u Sevilli to se promijenilo.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Jos jedan traktorista u glavnoj ulozi!
1 0
Medo-Brundo
Wow strašna reakcija…woooow
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi