Dao im je svoje srce i dušu, a oni mu zabili nož u leđa: Sevilla na sramotan način ponizila Rakitića

Hrvat to nije zaslužio

Dao im je svoje srce i dušu, a oni mu zabili nož u leđa: Sevilla na sramotan način ponizila Rakitića

Endin Čaušević

Fudbalsku javnost jučer je iznenadila informacija da Ivan Rakitić napušta Sevillu i ide u Saudijsku Arabiju. Očekivalo se da će Hrvat u Sevilli završiti karijeru, ali otkriveno je na kakav način mu je klub zabio nož u leđa.

Rakitić nikada nije krio da je Sevilla za njega najdraži klub i grad jer je tu upoznao svoju suprugu, te osnovao porodicu. Nakon šest sjajnih sezona u Barceloni vratio se u Sevillu na ljeto 2020. godine sa željom da tu završi karijeru.

Činilo se da će ovaj 35-godišnji hrvatski veznjak uspjeti da ostvari tu želju i do kraja igračke karijere ostane u Sevilli, ali se sada sve preko noći promijenilo.

Jučer su se pojavile informacije da je Rakitić na izlaznim vratima Seville i da ide put Saudijske Arabije gdje će potpisati za Al Shabab. Ljekarski pregledi su zakazani za ponedjeljak kada bi transfer trebao biti ozvaničen.

Takav potez u finišu januarskog prelaznog roka niko nije očekivao, ali je očito da se nešto desilo u Sevilli što je Rakitića natjeralo da spakuje kofer i prihvati ponudu iz Saudijske Arabije.

Oglasi

Ugledna Marca jutros piše da je Rakitić ljut i razočaran što je izgubio status prvotimca otkako je Quique Sanchez Flores stigao na klupu Seville, te da je poručio da ne zaslužuje da mu to rade nakon svega što je dao za klub.

Rakitić osjeća da mu je klub zabio nož u leđa jer nisu stali na njegovu stranu kada se prije nekoliko dana pobunio zbog minutaže kod novog trenera. Hrvat je negodovao novom treneru što skoro da ne igra otkako je on došao u klub, a Sanchez Flores mu je poručio da se njegov status neće ni mijenjati.

Međutim, ono što je bio najteži i najbolniji udarac za Hrvata je navodno potez čelnika Seville. Oni su podržali odluku trenera i da stvar bude gora Rakitiću su poručili da može ići ukoliko je nezadovoljan u tom klubu.

Rakitića je takav potez totalno izbacio iz takta, a on je kontaktirao agenta i aktivirao ponude koje je imao. Ranije je odbio mogućnost odlaska iz Seville u S. Arabiju, ali nakon svega što se desilo odlučio je da napusti Sevillu.

Oglasi

Iskusni 35-godišnji Hrvat će tako karijeru nastaviti u Al Shababu i dao je zeleno svjetlo za transfer. Trenutno klubovi pregovaraju oko visine obeštećenja s obzirom da je Rakitić vezan ugovorom za Sevillu do kraja ove sezone.

Španci pišu da se nekadašnji reprezentativac Hrvatske već oprostio od saigrača u Sevilli i da im je poručio da odlazi. Već sutra bi trebao biti u S. Arabiji na ljekarskim pregledima i potpisu ugovora za svoj novi klub.

Navijači Seville su razočarani što se klub tako ponio prema svojoj legendi i čovjeku koji je bezbroj puta pokazao koliko voli taj grad i klub.

Rakitić je u dosadašnjem dijelu sezone u svim takmičenjima odigrao 27 utakmica, zabio je dva gola i dodao četiri asistencije. Protiv Girone nije ulazio u igru, a nije poznato da li će Rakitić danas biti u sastavu protiv Osasune, no prema svemu sudeći to se neće desiti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Hrvat je u dresu Seville odigrao ukupno 323 utakmice, dao je 51 gol i upisao 63 asistencije. U dva navrata s ovim klubom je osvojio trofej Evropske lige.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Jos jedan prelazi u islamsku vjeroispovjest! Sunet se blizi ivane!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi