Jedna rečenica razočaranog Rakitića pokazala Sevillino pravo lice, samo njima se Hrvat obratio

Odlazi u Saudijsku Arabiju

Jedna rečenica razočaranog Rakitića pokazala Sevillino pravo lice, samo njima se Hrvat obratio

Endin Čaušević

Ivan Rakitić napustio je Sevillu i karijeru će nastaviti u Saudijskoj Arabiji u dresu Al Shababa gdje je već prošao ljekarske preglede i sada se čeka samo potpis ugovora. Hrvat se sinoć oprostio od španskog kluba, ali da nije baš otišao kako je očekivao najbolje je pokazala objava na društvenim mrežama.

Rakitić je neočekivano donio odluku da napusti Sevillu u finišu zimskog prelaznog roka jer su svi očekivali da iskusni veznjak želi u španskom klubu završiti karijeru.

Nekadašnji hrvatski reprezentativac je imao tu želju, ali otkako je Quique Sanchez Flores preuzeo trenersku klupu Seville sve se preokrenulo. Rakitić je izgubio status prvotimca preko noći i očito je da ga je to itekako pogodilo.

Kao grom iz vedra nema Rakitić je odlučio da napusti klub i karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji gdje će potpisati za Al Shabab.

Već je prošao ljekarske preglede i sa saudijskim klubom će Rakitić potpisati ugovor do ljeta 2025. godine.

Oglasi

On sinoć nije bio u sastavu Seville za meč protiv Osasune što je bio jasan znak da odlazi iz kluba, no Rakitić se pojavio na tribinama što je oduševilo navijače koji su ga ispratili na sjajan način i zahvalili se na svemu što je dao za taj klub.

Međutim, sigurno je da Rakitić odlazi s gorkim okusom u ustima jer je njemu san bio da u Sevilli završi karijeri. Da odnos između njega i kluba nije kao nekada pokazala je i jutrošnja objava na društvenim mrežama.

Rakitić je objavio nekoliko fotografija sa sinoćnjeg meča i u prvi plan je stavio samo navijače. U jednoj rečenici je sve rekao, te nije bilo neke duže i emotivnije poruke koja se od njega očekivala.

"Hvala vam za svu ljubav koju ste mi dali", poručio je Rakitić navijačima Seville.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mnogi su ovu objavu shvatili kao jasan znak da Rakitić i čelnici Seville nemaju više dobar odnos i da je jasno da Hrvat nije uopšte namjeravao u januaru da napušta španski klub.

Rakitić se u Sevillu vratio na ljeto 2020. godine nakon šest sezona u Barceloni. Sada će se okušati u dalekoj Saudijskoj Arabiji koja je postala glavna destinacija za mnoge fudbalere u proteklih godinu dana.

Top Komentari

Gvardijan
Rakitic je jedan dobar fudbaler a po prici nekih mojih prijatelja koji ga dobro poznaju,i veliki covjek.Ali nazalost godine stizu i njegovi poslodavci smatraju da on vise ne moze praviti neki profit za njih i zato se ovako ponasaju.Sport a fudbal su postali robovlasnicko drustvo tj najgori oblik kapitalizma.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi