Bomba u Sevilli: Rakitić se već oprostio s ljudima u klubu, slijedi neočekivan transfer

Napušta Andaluziju

Bomba u Sevilli: Rakitić se već oprostio s ljudima u klubu, slijedi neočekivan transfer

Edmir Škorić

Iskusni 35-godišnji Hrvat Ivan Rakitić napušta Sevillu i nalazi se na korak od novog transfera, javlja španski Relevo.

Sportska i ekonomska situacija u Sevilli prouzrokovala je odlaskom jedne od legendi kluba. Ivan Rakitić, koji je izgubio svoj važan status u ekipi od dolaska trenera Quiquea Sáncheza Floresa, pregovara o prelasku u klub Al-Shabab u Saudijskoj Arabiji.

35-godišnji hrvatski veznjak već se oprostio od dijela klipskih radnika , s obzirom na to da je na pragu dogovora o odlasku u arapsku ligu, u klub u u kojem igra bivši igrač Seville Ever Banega i u kojem igra bivši igrač Atletico Madrida, Yannick Carrasco.

Saudijsko tržište zatvara se dan ranije nego evropsko, odnosno 30. januara, tako da su ovo posljednji sati Hrvata u Španiji.

Od dolaska Quiquea, Rakitić je bio zamjena u nekoliko utakmica, čak nije odigrao niti jednu minutu u porazu od Girone. Kod prethodna dva Sevillina trenera, Joséa Luisa Mendilibara i Diega Alonsa, redovno je bio prisutan u postavama kao starter.

Oglasi

Hrvat je jedan od igrača koji je ove sezone najviše patio zbog situacije u kojoj se nalazi Sevilla.

"Ovo je najteži, najtužniji i najkomplikovaniji trenutak u cijeloj mojoj karijeri", čak je rekao nakon poraza u ligi na Sanchez Pizjuanu od Getafea 0:3, što je dovelo do otkaza Urugvajcu Diegu Alonsu, što je bio drugi od tri trenera Andalužana od početka sezone.

Rakitić se vratio u Sevillu 2020., nakon što je proveo šest sezona u Barceloni. Ovo je bila njegova osma sezona u Andaluziji.

On je kao igrač Seville, u koju je prethodno prvi put došao 2010. godine iz Schalkea, osvojio dva puta Evropsku ligu, 2014. i 2023. godine.

Njeova Sevilla nalazi se samo bod iznad opasne zone i bez njega će morati da se bori za opstanak u La Ligi. U nedjelju će ugostiti Osasunu u 22. kolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi