Rakitić nije ni napustio Sevillu, a Ramos mu već poslao poruku i pokazao svoje pravo lice

Hrvat potpisao za Al Shabab

Rakitić nije ni napustio Sevillu, a Ramos mu već poslao poruku i pokazao svoje pravo lice

Endin Čaušević

Ivan Rakitić jučer je zvanično napustio Sevillu i potpisao je za saudijski Al Shabab. Hrvat se u suzama oprostio od saigrača, a prvi koji se nakon svega oglasio je Sergio Ramos koji je pokazao kakvog prijatelja Rakitić ima.

Hrvatski fudbaler napravio je iznenađujuću odluku da u samom finišu zimskog prelaznog roka napusti Sevillu, te ćemo Rakitića sada gledati u Saudijskoj Arabiji među mnogim zvijezdama koje su se tamo skrasile.

On je imao ugovor do kraja sezone i očekivalo se da će možda i karijeru završiti u Sevilli, no sve se preko noći promijenilo i Hrvat je na kraju potpisao za Al Shabab.

Jučer je Sevilla organizovala oproštajnu press konferenciju na kojoj su prisustvovali svi igrači ovog kluba, a Rakitić nije mogao da zaustavi svoje suze kada je potvrdio da više neće igrati u dresu tog kluba.

Jasno je kakav je trag Hrvat ostavio u klubu iz Andaluzije s kojim je u dva navrata uspio da osvoji Evropsku ligu.

Oglasi

I saigrače je iznenadio odlukom da napusti klub, te mnogi od njih nisu mogli da zadrže emocije kada je jučer Rakitić zaplakao.

Među prvima koji se oglasio nakon što je Rakitićev transfer potvrđen bio je iskusni Sergio Ramos koji je pokazao hrvatskom veznjaku kakvog prijatelja ima.

"Sevillista i srce Seville. Sretno Ivane, ovdje ćemo te se uvijek sjećati", poručio je Ramos dojučerašnjem saigraču.

   Fotografija koju je Sergio Ramos objavio na Instagramu s porukom za Ivana Rakitića

Poznato je da Ramos i Rakitić svojevremeno nisu bili toliko bliski s obzirom da su igrali za Barcelonu, odnosno Real Madrid, ali kada ih je sudbina spojila u Sevilli to se promijenilo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rakitić je sa Al Shababom potpisao ugovor do ljeta 2025. godine i već danas će se priključiti pripremama svog novog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti