Bivša zvijezda Premijer lige u BiH dovodi ikonu Liverpoola: Želi doći kod nas

Ivan Sesar se udružio s John Arneom Riiseom

Bivša zvijezda Premijer lige u BiH dovodi ikonu Liverpoola: Želi doći kod nas

Edmir Škorić

Nekadašnji bh. reprezentativac Ivan Sesar trenutno nastupa u Norveškoj za ekipu Flint Tonsberg.

Sesar je put daleke Skandinavije krenuo još u martu ove godine, potpisavši za ekipu Kvih Halden. Nekoliko mjeseci kasnije, Sesar je promijenio tim i potpisao za Flint Tonsberg.

Ono što je posebno zanimljivo, tamo ga je dočekao John Arne Riise, nekadašnji bek Liverpoola i jedna od ikona engleskog Premiershipa. Upravo na poziv Riisea je nekadašnji veznajk Sarajeva i Tuzla Cityja potpisao za Flint Tonsberg.

"Kada imate priliku da sarađujete s nekim kao što je John Arne Riise, onda je ne možete i ne smijete propustiti. Ko bi rekao da će doći taj dan kada će me jedna takva igračka i ljudska gromada trenirati?! Stvarno sam sretan zbog toga, svakom igraču je čast kada ima nekoga poput njega u svlačionici", rekao je Sesar za SportSport.ba.

Riise je imao impresivnu karijeru, ali najveći trag je ostavio na Anfieldu od 2001. do 2008. godine i jedna je od ikona Redsa. S Liverpoolom je osvajao Ligu prvaka, Liga kup, FA Kup, Superkup Evrope... Igrao je još za timove poput Monaca, APOEL-a, Rome, Fulhama...

Oglasi

Sesar nam je rekao da će u BiH dovesti legendarnog Norvežanina.

"Pričali smo o Bosni i Hercegovini i John poznaje veliki broj naših igrača koji je igrao po Evropi i smatra nas jako talentovanom nacijom. Želi da dođe kod nas i da pogleda neke utakmice i ja sam mu obećao da ću ga dovesti. Nadam se da će to biti uskoro", poručio je Sesar.

Iskusni veznjak skrasio se u Norveškoj i ponavlja da je odlazak u ovu zemlju bio pravi potez za njega i njegovu porodicu.

"Odlazak u Norvešku je pun pogodak. Ovdje smo pronašli mir, moja porodica je sretna i to mi je najvažnije, a srećom i ja sam pronašao pravi klub u kojem mogu da igram, a eto uz sve to dobio sam šansu da upoznam legendu poput njega (Riise op.a)".

I u Norveškoj Sesar prati dešavanja u bh. nogometu.

"Ne mogu da gledam uživo utakmice, ali uvijek postoji način da pratite ono što vas zanima. Obavezno čitam sportske informacije, a koliko stignem pratim rezultate u Premijer ligi BiH. Vidio sam da moji bivši klubovi stoje dobro na tabeli i zbog toga mi je drago, a mislim da će, kao i svake sezone, ova sezona također biti jako neizvjesna do samog kraja. Ne bih da unaprijed prognoziram ko će da bude prvak, neka na kraju slavi najbolji".

Za kraj, da li je Norveška obećana zemlja za nogometaše iz BiH?

"Mislim svakako da jest, ali treba da se ide korak po korak. Smatram da mladi igrači u BiH treba prvo da se izbore za priliku u svojim klubovima, da igraju u kontinuitetu, a onda da idu stepenicu po stepenicu. Norveška je svakako zemlja u kojoj se može formirati budućnosti, ali i mnoge druge zemlje nude velike mogućnosti. Važno je biti ambiciozan, vjerovati u sebe i raditi svakog dana sve jače i jače", zaključio je nekadašnji reprezentativac BiH.

Top Komentari

Bereta
Koji šupljak
2 5
King_Kenny
...Riise ostao upamcen po ubojitoj ljevici i onom spektakularnom golu iz slobodnjaka protiv Manchester Uniteda kada je zamalo ubio loptom Bartheza :D
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi