Ivan Tatomirović potpisao na dvije godine: "Nadam se da ćemo opet biti prvaci"

Ostaje vjeran Žalgirisu

Ivan Tatomirović potpisao na dvije godine: "Nadam se da ćemo opet biti prvaci"

Edmir Škorić

Bivši igrač FK Sarajevo, Ivan Tatomirović, ostaje u Litvaniji.

Tatomiroviž je sa Žalgirisom dva puta uzastopno osvajao naslove, a sada ima priliku da napadne i treću titulu, nakon što je potpisao produženje ugovora sa velikanom iz Litvanije.

"Volim ovaj klub, jer ima velike ciljeve svake sezone. Ovaj mentalitet mi najviše odgovara. Dogovorili smo saradnju na još dvije godine i sretan sam zbog sebe i porodice. Nadam se da ćemo opet biti prvaci", rekao je Tatomirović.

Ovaj 32-godišnjak je početkom 2020. godine stigao u Litvaniju. U prvoj godini odigrao je 18 od 20 utakmica u prvenstvu i dao je tri gola, pa je izabran i u najboljih 11 te sezone u litvanskom prvenstvu.

Prošle sezone je u svim takmičenjima upisao 34 nastupa.

Svojevremeno je u februaru 2012. godine potpisao za Sarajevo, u koje je stigao iz Srema, te je godinama bio jedan od miljenika Hordi zla i sa bordo timom ima jednu titulu i jedan trofej Kupa.

Kasnije je nekoliko sezona proveo u Finskoj, igrao kratko i za Inter Zaprešić u Hrvatskoj, da bi u februaru 2020. potpisao za Žalgiris.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi