Golčina za pamćenje otvorila novo kolo Premiershipa!
Foto - Screenshot

Majstorija Ivana Toneya

Golčina za pamćenje otvorila novo kolo Premiershipa!

Midhat Šljivak

Ivan Toney doveo je Brentford u vodstvo protiv Brightona u prvom susretu 11. kola engleske Premier lige.

Duel na Community stadionu u Londonu donio je otvorenu igru s obje strane od prve minute, a u 27. minuti meča viđen je zaista spektakularan gol.

Ivan Toney je postigao zaista čudesan gol. Oneyka je ubacio loptu, a sjajni napadač Brentforda petom majstorski matira Roberta Sancheza za prednost svog tima od 1:0.

OVDJE pogledajte ovaj zaista spektakularan pogodak kojim je otvoreno 11. kolo Premiershipa.

Ovom 26-godišnjem napadaču večerašnji pogodak je ukupno sedmi u sezoni i nastavio je sa zaista odličnim partijama.

One bi mu mogle donijeti i veliki transfer. Navodno, interes za njega pokazuje Manchester United i Erik ten Hag bi ga rado vidio u napadu svog tima.

Oglasi

Toney iza sebe ima interesantnu fudbalsku karijeru. Počeo ju je u Northamptonu, bio je kratko član Newcastlea, ali je igrao potom na brojnim posudbama.

Član Brentforda postao je 2020. godine. S ovim timom je izborio ulazak u Premiership, a u prvoj sezoni je postigao 12 pogodaka u društvu najboljih timova.

Ove sezone bi ovu cifru bi mogao nadmašiti. Već je u 10 nastupa zabio sedam puta, a ovom učinku je dodao i dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Treba svakako istaći da je Toneyju ovo 100. nastup u dresu Brentforda i ukupno je za ovaj tim postigao 54 pogotka.

Ovakvi nastupi mogli bi mu donijeti i novi poziv u reprezentaciju Engleske čemu se sigurno nada pred Svjetsko prvenstvo u Kataru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi