Kane je već i zaboravljen - Tottenham dovodi napadača za 115 miliona eura

Jedan je od najboljih u Premier ligi

Kane je već i zaboravljen - Tottenham dovodi napadača za 115 miliona eura

Edmir Škorić

Engleski premierligaš Tottenham od ovog ljeta i to dosta dobro živi i bez Harryja Kanea, kojeg su prodali Bayernu, no ubrzo će navijači u Londonu uživati u igrama i golovima još jednog vrhunskog napadača.

Jedan od najboljih napadača u Premier ligi izvan je terena od sredine januara nakon suspenzije zbog umiješanosti u klađenju. No, Toney će ubrzo biti "slobodan", a očekuje se da napusti Brentford jer postoji niz velikih timova koji ga prate.

U prvom redu je, osim Arsenala, drugi londonski klub Tottenham, koji je voljan da ponudi Brentfordu čak 115 miliona eura.

Napadač je prošle sezone postigao 20 golova u Premier ligi za ekipu Tomasa Franka, poboljšavši svoj prethodni rezultat od 12, i debitovao je za Englesku.

Toney trenutno izdržava kaznu zbog kršenja pravila klađenja FA, ali bi se potencijalno mogao vratiti protiv Spursa (30. januara) kada mu suspenzija bude ukinuta 16. januara. No, do tada bi čak mogao da bude član upravo Spursa, jer bi ovaj tim već u zimu mogao da ga kupi.

Oglasi

I sam fudbaler spreman je za veliki iskorak u karijeri i nada se da će ga Brentford prodati što prije, a osim Tottenhama i Arsenala, motri ga i Chelsea, pa je gotovo izvjesno da će svoj život nastaviti u Londonu.

Da nije bilo afere s klađenjem, vjerovatno bi već ovog ljeta 27-godišnjak napravio veliki transfer u Premier ligi, a ovako će morati još da čeka.

Ima ugovor do ljeta 2025. godine i vjeruje se da će Brentford htjeti da ga proda najkasnije na kraju sezone, dok bi im povratkom na teren u drugom dijelu sezone mogao biti od velike pomoći u važnim utakmicama.

Brentford trenutno zauzima 14. mjesto sa sedam bodova i samo je tri boda izvan opasne zone, pa nije isključeno da će golovi Toneyja biti neophodni da se izbori ostanak u eliti iako Brentford po svemu ne bi trebao da bude među timovima koji će se boriti za goli život.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se tiče Tottenhama, on je sjajan ove sezone i na tabeli je odmah iza vodećeg Manchester Cityja sa jednim bodom manje, a u subotu ima uslovno rečeno lakše gostovanje kod Lutona i dobru priliku da nastavi seriju impresivnih rezultata.

Ove sezone samo dva tima u Premier ligi nisu poražena, a to su upravo Tottenham i Arsenal.

Top Komentari

ViniJr
Mene bi bila sramota profesionalnog poziva (posla kojim se bavim) kad bih ovakve naslove lupetao. Smijurija od portala.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi