Ivanković: Novo iskustvo za sve, niko od naših igrača nije gostovao u Trebinju

Široki protiv Leotara

Ivanković: Novo iskustvo za sve, niko od naših igrača nije gostovao u Trebinju

Edmir Škorić

Pique U prvoj utakmici 16. kola Premijer lige BiH Široki će gostovati u Trebinju ekipi Leotara.

Bit će to jedina utakmica bez TV prenosa, a igra se sutra u ranom terminu od 13 sati.

"Ova je utakmica novo iskustvo za cijelu momčad. Niko od njih nije ranije gostovao na Policama. S obzirom na to kakvi su vremenski uvjeti, očekuje nas tvrda i teška utakmica na istom takvom terenu. Ipak, želimo nametnuti svoj ritam, kontrolirati i igru i rezultat. S puno samopouzdanja putujemo po nove bodove“, rekao je trener Širokog Jure Ivanković, prenosi službena klupska stranica.

Ivanković je svjestan da Leotar ima svoje kvalitete.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Leotar me pozitivno iznenadio na samom startu. Iako nisu bili kompletirali momčad, ostvarili su neke pozitivne rezultate, a kasnije su se i pojačali s igračima koji imaju premijerligaško iskustvo i koji su osvajali naslove prvaka. Oni su momčad koja je zasluženo na mjestu koje trenutačno zauzima na tablici. Ozbiljan su protivnik s ozbiljnim i studioznim trenerom koji dobro poznaje ligu".

U kadru za ovu utakmicu Ivanković neće imati samo Zvonimira Begića koji je povrijeđen dok će Ivan Grgić nastupati za U19 selekciju BiH u kvalifikacijama za EP.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi