Ivano Balić najavio kraj karijere u 36. godini

Tužan dan za hrvatski sport

Ivano Balić najavio kraj karijere u 36. godini

Ivano Balić, po mnogima najbolji rukometaš svih vremena, najavio je kraj svoje profesionalne karijere.

Hrvatski rukometaš karijeru će okončati s 36 godina na leđima, a prije no što se upusti u posao koordinatora hrvatske reprezentacije, izašao je pred njemačke novinare i najavio posljednju utakmicu u Wetzlaru.

"Vrijeme je za kraj. Sve je nekako došlo zapravo jako brzo, ali drago mi je da sam imao uspješnu karijeru. Još uvijek bih mogao trčati sat vremena gore-dolje, no moram prihvatiti da je jednostavno došao kraj. Nadam se da me leđa neće izdati u posljednjoj utakmici", kazao je Balić. 

Unatoč svim igračkim uspjesima, sebe ne vidi kao hrvatskog selektora ili trenera.

"Ma ne, nije to za mene. Trener mora svaki dan brinuti o svim igračima. O njihovom fizičkom i psihičkom stanju, a uz to i taktici igre. Ja definitivno nisam za trenera."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.