Protiv Izraela se mora pobijediti

Ivanović: Imamo to što imamo, moramo igrati bolju odbranu

T. Hebib

Poslije Poljske, našu reprezentaciju na Eurobasketu savladala je i domaća Francuska i to poprilično uvjerljivo.

Press konferenciji naše reprezentacije prisustvovali su selektor Duško Ivanović i Andrija Stipanović.

"Čestitke Francuskoj. Oni su jedan od favorita za osvajanje ovog prvenstva. Ovu utakmicu neću posebno da komentiram jer su naredne tri utakmice veoma važne za nas", istakao je selektor Ivanović, nastavivši:

"Mi smo igrali dobro u prvom dijelu, ali za mene je mnogo bilo važnije da napravim rotaciju u ovoj utakmici, kako bi svi košarkaši imali jednaku minutažu i bili spremni za sutrašnju utakmicu".

"Mislim da je Francuska sastavljena od atletski izvanrednih igrača i oni su sposobni da igraju dobro odbranu 1 na 1, ali da bi osvojili nešto na ovom prvenstvu moraju da igraju mnogo bolju odbranu", istakao je selektor.

Šta napraviti da se poboljšamo u narednim utakmicama?

"Ne možemo mi ništa novo da napravimo, mi imamo to što imamo. Ali mislim da ove utakmice koje dolaze možemo da odigramo mnogo bolje. Mi ne moramo dati 80 poena, ali moramo odigrati jaku odbranu i dat ćemo najbolje od sebe".

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.