Selektor BiH zna kvalitete naše reprezentacije

Ivanović: Kad vjeruješ u nešto onda je sve moguće

M. Šljivak

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Duško Ivanović bio je zadovoljan nakon pobjede nad Izraelom, te ističe da vjeruje u ove igrače i u prolaz dalje.

"Kakvu su mi impresije? Da budem iskren čitavu noć sam razmišljao u utakmici s Poljskom. To je bila utakmica koja bi nam davala 90% šanse u drugom krugu, a ovako moramo tražiti još jednu pobjedu. Bili smo tako blizu pobjedi protiv Poljaka. Pobjeda protiv Izraela daje nam još dvije mogućnost. Sami odlučujemo o našoj sudbini. Bit će veoma teško, ali ovi momci vjeruju i ja vjeruje."

Duško Ivanović komentirao je i susret protiv Izraela u kojem smo slavili 86:84.

"Spremajući tu utakmicu vidjeli smo da Izrael ima najbolji kontranapad na Europskom prvenstvu. Izvanredno trče i imaju izvanredna rješenja. Dali su nam u prvom poluvremenu 20 poena samo u trčanju, i bilo je iznenađujuće što mi nismo uspjeli to da spriječimo. Međutim, u drugom poluvremenu i produžetku igrali smo veoma dobru odbranu. Imali smo i dobar napad, znali smo šta hoćemo. Promašili smo neke otvorene šuteve, ali to je sastavni dio košarke. U regularnom toku smo mogli da dobijemo utakmicu, a trebalo je da izgubimo. Imali smo sreće i mislim da smo veoma dobro odigrali. I dobro smo izbjegli faul prije šuta Kikana."

"Momci su bili svjesni toga da možemo dobijemo tu utakmicu, bez obzira što je Izrael vodio 10 razlike. U današnjoj košarci 10-15 razlike nije ništa. Kad vjeruješ u nešto onda je sve moguće.", istekao je Ivanović

Sjajni selektor osvrnuo se i na našeg budućeg protivnika, selekciju Finske, te na njihov način igre i kako ih zaustaviti.

"Oni su veoma kompletna ekipa. Igrali su prošle godine Svjetsko prvenstvo, imaju iskustva. Izrael je odlična ekipa, ali se baziraju na 3, 4 igrača. Finci imaju 10 igrača i puno igrača može da odluči utakmicu. Igraju brzu, nepredviđenu košarku."

"Ovi momci i ja smo realni. Znamo šta imamo i na koji način možemo da pobijedimo. Ako budemo igrali dobru odbranu mi ćemo uvijek imati šansu da pobijedimo, a ako ne, mi nemamo takav kvalitetan napad da igramo sa Fincima koš tamo - koš ovamo."

"U svakom slučaju oni su jedna od ekipa koja bazira svoju igru na brzoj igri i nepredviđenim napadima. Oni ne moraju da zovu napad da bi završili napad."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.