Ivanović odlučio čime će se baviti kada završi karijeru

Uskoro završava karijeru

Ivanović odlučio čime će se baviti kada završi karijeru

Proslavljeni srbijanski defanzivac Branislav Ivanović izjavio je za medije u Rusiji kako namjerava jednog dana da postane fudbalski trener.

Ivanović je trenutno kapiten u Zenitu iz St. Petersburga, no kako danas ima 35 godina, svjestan je da se bliži kraj karijere i da mora misliti o tome šta će raditi kada kopačke 'okači o klin'.

Bivši igrač Chelseaja je, čini se, voljan da jednog dana uskoči u trenersko odijelo.

"Trenerski posao? Volio bih probati to. Volim da se skoncentrišem na posao sto odsto. No, da biste bili trener, potrebno je da imate licencu i završenu trenersku školu, a ja još nemam", kaže Ivanović, koji, s druge strane, ne planira da karijeru zaključi u rodnoj Srbiji.

"O planovima je teško govoriti. Sada sam maksimalno fokusiran na Zenit, želim da ostanem ovdje i igram najbolje što mogu."

Kroz razgovor Ivanović je također 'pozdravio' odluku vodstva Chelseaja da Franka Lamparda postave za novog trenera.

"Lampard je zaslužio takvu šansu. Pokazao je još u Derbyju kako je dostajan te uloge, mlad je, no godine su u trenerskom poslu nevažne. Postoje samo dobri i loši treneri", poručio je Ivanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi