Ivanović se vraća u Megu

Na pozajmici

Ivanović se vraća u Megu

Nikola Ivanović vratiće se u Mega Leks, kao pozajmljen igrač AEK-a.

Atinjani su odlučili da u Ivanovića proslijede u srbijanski klub, a u svoje redove dovedu iskusnog beka Donniea McGratha.

Ove sezone Ivanović je upisao 10 nastupa u grčkom šampionatu, na kojima je prosječno bilježio 6.5 poena i tri asistencije.

U FIBA Ligi šampiona takođe je odigrao 10 mečeva. U novoformiranom takmičenju imao je nešto skromniju statistuku (5.4 poena, 1.2 skoka, 1.1 asistencija).

Sa druge strane, McGrath je prethodno nastupao za Long Island Netse, a kroz karijeru nosio je još dresove Virtus Bologne, PAOK-a, Choleta, Žalgirisa, Anadolu Efesa, Obradoira...  

Svoj debi mogao bi da ima u polufinalu grčkog Kupa, u kojem će AEK odmjeriti snage sa Arisom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi