Mega Leks izborio plasman u ABA ligu

Nakon trijumfa u majstorici

Mega Leks izborio plasman u ABA ligu

Košarkaši Mega Leksa i u narednoj sezoni nastupaće u ABA ligi, pošto su u borbi za treće mjesto u Superligi Srbije savladali sastav FMP-a.

Izabranici Dejana Milojevića su do trećeg mjesta u domaćem šampionatu stigli nakon majstorice u kojoj su slavili sa 81:73.

Ekipa iz Železnika prethodno je imala vodstvo u seriji od 2:1, ali je je Mega Leks sa dva vezana trijumfa došao do plasmana u regionalnu ligu.

Do odlučujuće pobjede domaći sastav predvodio je Aleksandar Rašić sa 20 poena. Odličan je bio i Rade Zagorac sa 15 koševa i 10 skokova. Kog gostiju istakao se Stefan Lazarević sa 20 poena. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi