Ivanović srušio rekord Stankovića

S najviše nastupa u dresu Srbije

Ivanović srušio rekord Stankovića

E. Škorić

Dugogodišnji reprezentativac Srbije Branislav Ivanović upisao je danas 104. nastup za nacionalni tim.

Ivanović je započeo utakmicu protiv Kostarike na SP-u u Rusiji, pa je tako prestigao Dejana Stankovića (103) po broju nastupa za državni tim.

Tridesetčetverogodišnji Ivanović je 2005. godine debitovao za Orlove, a on je iza sebe osim Stankovića nedavno ostavio i Savu Miloševića koji ima 102 nastupa, pa slijede Dragan Džajić sa 85 i Dragan Stojković sa 84 nastupa.

"Ako bog da Bane će sutra da obori rekord. Suvišno je govoriti o njemu. Želimo da pobjedom i njemu uljepšamo dan“, rekao je selektor Mladen Krstajić na konferenciji za štampu u subotu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije