Ivaylo Petev bi uskoro mogao napraviti nesvakidašnji potez u karijeri

Pregovori se vode, ali jasna je želja budućih vlasnika kluba

Ivaylo Petev bi uskoro mogao napraviti nesvakidašnji potez u karijeri

S. Mlaćo
Sada već bivši selektor naše nogometne reprezentacije Ivaylo Petev još uvijek je bez kluba. Ipak, to prema svemu neće tako dugo biti.

Petev se povezuje sa nekoliko klubova, a prema svemu sudeći napravit će nevjerovatan transfer. Petev bi mogao sjesti na klupu bugarskog drugoligaša Minyor Pernika.

Naime, ovaj klub bi mogao dobiti nove vlasnike, te odmah imenovati i novog trenera. Glavna opcija prema pisanju 24chasa.bg je Petev koji ima sjajne odnose sa biznismenom Adamom Sotkovom.

Adam Sotkov i Tasko Sotkov bi postali vlasnici kluba, a već su obavili razgovore sa gradonačelnikom Stanislavom Vladimirovim.

Ovaj mediji prenosi da Adam Sotkov ima odličneo odnose sa Petevom i smatram ga ponajboljim trenerom u Bugarskoj. Učinit će sve da ga nagovori i zajedno da krenu u nove izazove.

Petev je nedavno 'snimljen' u Turskoj gdje prati utakmice velikog broja klubova koji su ovu zemlju izabrali za pripremnu bazu.

Oglasi

FC Minyor je u donjem dijelu tabele druge lige, ali dolazak novih vlasnika vjerovatno bi značio i kvalitetna pojačanja te mnogo veće ambicije već u skorijem periodu.

Petev je u Bugarskoj radio kao trener Levskog, tačnije bio je na toj funkciji samo par sati, jer su ga navijači 'skinuli'. tokom predstavljanja. Učinili su to zbog njegove ranije izjave da navija za CSKA-a.

Osim BiH, sada već iskusni stručnjak je do sad vodio reprezetnaciju Bugarske kao i niz klubova u toj zemlji, te na Kipru, Hrvatskoj, Poljskoj pa čak i Saudijskoj Arabiji.

Za dvije godine koliko je vodio Zmajeve selektor je bio na 20 mečeva uz učinak od šest pobjeda te po sedam remija i poraza.

Nije uspio Zmajeve odvesti na Svjetsko prvenstvo, ali je naš nacionalni tim u Ligi B Lige nacija pod njegovim vodstvom zauzeo prvo mjesto te tako se kvalifikovao u Ligu A te izborio baraž za Evropsko prvenstvo.

Top Komentari

plemic
druga liga i jeste njegov nivo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi