Je li Petev blizu novog angažmana?

Ili je riječ o "turističkom izletu"

Je li Petev blizu novog angažmana?

A. Čaušević

Ivaylo Petev od početka ove godine više nije selektor reprezentacije BiH. Sa kormila Zmajeva otišao je razočaran jer je bio ubijeđen da je udario snažne temelje za budućnost. 

Iako ga je bh. javnost dočekala sa dosta spekticizma pa i negativne energije, bugarski trener je cijelu situaciju uspio okrenuti u svoju korist i postao je na neki način omiljen među igračima, ali većim dijelom navijača.

Petev je imao najslabije kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo ikada kada je u pitanju bh. reprezentacija, dok je sve uspio ispraviti u Ligi nacija te je svom nasljedniku Fariku Hadžibegiću donio zagarantovani plasman u baraž.

Nakon što mu nije ponuđen novi ili produžen stari ugovor Petev se vratio u Bugarsku, gdje se nije dugo zadržao što potvrđuju i današnji snimci.

Naime, ovaj 47-godišnjak se nalazi u Turskoj gdje u društvu svojih prijatelja skautira klubove i gleda pripremne utakmice, čekajući naredni angažman.

Petev je tako danas posmatrao prijateljski duel između Lokomotiv Plovdiva i Dynamo Tbilisija. Meč je pripao gruzijskom timu sa 0:2.

Oglasi

Za vrijeme njegovog mandata na klupi reprezentacije BiH Petev je imao nekoliko klupskih ponuda, međutim ostao je istrajan da ostvari uspjeh sa Zmajevima.

U prošlosti Petev nije bio dugo vremena bio bez posla. Nakon što bi napustio neki klub ili reprezentaciju obično mu je trebalo nekoliko mjeseci da pronađe novi angažman.

Osim BiH, sada već iskusni stručnjak je do sad vodio reprezetnaciju Bugarske kao i niz klubova u toj zemlji, te na Kipru, Hrvatskoj, Poljskoj pa čak i Saudijskoj Arabiji.

Neće biti iznenađenje ukoliko već na proljeće ovaj ambiciozni trener pronađe novi posao te iza sebe ostavi gorak okus odlaska sa klupe reprezentacije BiH.

Za dvije godine koliko je vodio Zmajeve selektor je bio na 20 mečeva uz učinak od šest pobjeda te po sedam remija i poraza.

Top Komentari

user1605368976
Bolji je of Hadźibegica
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije