Petev se zahvalio igračima, promjene i u stručnom štabu Zmajeva

Sutra promocija Hadžibegića

Petev se zahvalio igračima, promjene i u stručnom štabu Zmajeva · Saznajemo

Adnan Beganović

Faruk Hadžibegić će od sutra i zvanično biti novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Poznata su i imena njegovih saradnika, a sada već bivši selektor zahvalio se igračima i saradnicima na saradnji.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će dobiti novog selektora, a kako se ranije i najavljivano, bugarskog stručnjaka Ivayla Peteva, na klupi će naslijediti Faruk Hadžibegić.

Bugarskom stručnjaku Ivaylu Petevu, krajem prošle godine je istekao ugovor sa Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine, a čelni ljudi bosanskohercegovačke fudbalske vlade nisu mu odlučili ponuditi novi.

SportSport.ba je desetak dana prije kraja prošle godine ekskluzivno najavio odlazak Peteva, a bugarski stručnjak još uvijek se po ovom pitanju nije oglašavao u javnosti.

No, kako SportSport.ba saznaje, sada već bivši selektor našeg nacionalnog tima, na zajedničkoj viber grupi zahvalio se igračima i svojim saradnicima na saradnji i poželio im je mnogo sreće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Oglasi

A, u pomenute kvalifikacije Bosnu i Hercegovinu će povesti iskusni stručnjak, koji je bio selektor našeg nacionalnog tima, Faruk Hadžibegić.

Legendarni fudbaler Sarajeva na sutrašnjoj sjednici Izvršnog odbora biće imenovan za novog selektora, a osim na selektorskoj, biće promjena i u stručnom štabu.

Legendarni bosanskohercegovački reprezentativac Elvir Rahimić ostat će član stručnog štaba, kao i Almir Seferović, čovjek koji je zadužen za fizičku spremu Zmajeva.

No, kako SportSport.ba saznaje u stručnom štabu naći će se i tri nova imena. Nekadašnji šef struke Sarajeva i Hadžibegićev čovjek od povjerenja, Mehemd Janjoš, biće u stručnom štabu, a Slavena Musu će prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao SportSport.ba zamijeniti Nenad Gagro, koji radi u Zrinjskom.

Promjena će se desiti i na mjestu trenera golmana, a neslužbene informacije govore da će Adija Adilovića zamijeniti Siniša Mrkobrada, nekadašnji golman Borca koji je kao trener golmana radio u Krupi i pomenutom Borcu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo, Petev je za selektora našeg nacionalnog tima zvanično imenovan u januaru 2021. godine. Zmajeve je vodio u 20 utakmica uz učinak od šest pobjeda te po sedam poraza i remija.

Nije uspio Zmajeve odvesti na Svjetsko prvenstvo, ali je naš nacionalni tim u Ligi B Lige nacija pod njegovim vodstvom zauzeo prvo mjesto te tako se kvalifikovao u Ligu A te izborio baraž za Evropsko prvenstvo.

Top Komentari

Arnel925
Reprezentacija nažalost samo može biti dobra ako patrioti vode reprezentaciju, na i van terena. BiH fudbalska reprezentacija ne liči na ono prije 10 godina a da ne pričamo prije 20 godina. Ali nadati se ipak da će se stvoriti dobra atmosfera na neki način dobrim rezultatima. Mi se Bosanci i Hercegovci uvijek se nadamo nekom čudu iako sve izgleda tako nemoguće. Takav smo narod. Uvijek smo prepusteni nadanju.
16 3
bazaorao
Čovjek tek poslozio kockice i otjerase ga.
13 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi