Petev blizu novog angažmana, vodit će sa klupe bh. napadača?

Nedavno je napustio Ludogorets

Petev blizu novog angažmana, vodit će sa klupe bh. napadača?

Samir Mlaćo

Bugarski stručnjak Ivaylo Petev neće prema svemu sudeći dugo čekati na novi angažman.

Naime, bivši selektor nogometne reprezentacije BiH nakon raskida saradnje sa bugarskim Ludogoretsom blizu je angažmana u Rumuniji.

Kako piše Gazeta Sporturilor, to će biti CS Univeristatea Craiova.

Ovaj klub je u veoma lošoj formi, čelnici kluba su razočarani i odmah su krenuli u potragu za novim trenerom. Čini se da je izbor pao na Peteva, ali svakako da se očekuje i zvanična potvrda.

Rumunski mediji navode da je Petev posljednji angažman imao u svojoj zemlji i da je osvojio prvenstvo te Kup Bugarske. Dodaju i da je bio selektor reprezentacije BiH te da je imao priliku da vodi reprezentaciju protiv selekcije Rumunije.

Naša reprezentacija slavila je 1:0 u junu 2022. godine u oviru Lige nacija gdje je Petev napravio sjajne rezultate, ali i pored toga čelnici Saveza mu nisu ponudili ugovor, što je iznenadilo javnost.

Oglasi

Ipak, Petev je brzo pronašao novi angažman i sjajno mu je išlo, ali nedavno je sve 'puklo' i ostao je bez posla.

Craiova je trenutno na četvrtom mjestu u prvenstvu Rumunije i ima 22 boda. Za liderom Steauom zaostaje osam bodova, dok je zaostatakom za Clujom pet bodova.

Vjeruju u ovom klubu da mogu se uključiti u borbu za sami vrh, a treba istaći da je član Craiove bh. napadač Elvir Koljić.

Koljić iza sebe ima mnogo pehova, ali svaki put se poslije povreda uspješno vraćao.

I ove sezone je tako, a sada je u četiri utakmice bez pogotka. U posljednje dvije nije bio u kombinaciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi