Džeko i Livaković "sklonjeni", Tadiću kapitenska traka; Dijamant neće dočekati ni emotivan susret

Fenerbahče dočekuje Ludogorets

Džeko i Livaković "sklonjeni", Tadiću kapitenska traka; Dijamant neće dočekati ni emotivan susret

Eldar Ganibegović

Fenerbahče u 3. kolu Konferencijske lige večeras dočekuje Ludogorets. Balkanski trio Džeko-Livaković-Tadić nije u početnom sastavu, odnosno jeste samo jedan od njih i to Tadić. 

U okviru 3. kola Konferencijske lige u grupi H večeras od 18:45 Fenerbahče na Šukru Saračolu stadionu dočekuje ekipu Ludogoretsa.

Kako je bilo i za očekivati, baš kao i u prva dva kola, Edin Džeko nije u početnom sastavu. Njegovo mjesto zauzeo je belgijski napadač Batshuayi.

Dominik Livaković branio je u prvom kolu, u drugom nije, a i večeras je na klupi. Egribayat će nastojati sačuvati mrežu Fenera netaknutom.

Treći Balkanac u timu, Dušan Tadić, zaigrat će od prve minute i to s kapitenskom trakom na ruci, koja bi bila na ruci Edina Džeke, da je na terenu.

Oglasi

Osim toga, Edin Džeko večeras je očekivao i emotivan susret. Međutim, od toga ništa.

Jasno, radi se o susretu s Ivalyom Petevom. Stručnjak kojeg Dijamant itekako poštuje bio je na klupi Ludogoretsa, no nedavno je dobio otkaz i njih dvojica se večeras neće ponovo susresti.

Georgi Dermendzhiev večeras će debitovati na klupi bugarskog prvaka, nakon što je smijenjen Ivaylo Petev, bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Fenerbahče: Ergibayat; Oosterwolde, Djiku, Becao, Osayi-Samuel; Zajc, Crespo, Fred; Kent, Tadić, Batshuayi.

Ludogorets: Sluga; Witry, Sundberg, Verdon, Nedyalkov; Piotrowski, Goncalves, Pedro; Tekpetey, Vidal, Rwan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi