Petev: Šehić je upitan za Dansku, a Krunić neće putovati s ekipom zbog privatnih obaveza

Meč na rasporedu u nedjelju

Petev: Šehić je upitan za Dansku, a Krunić neće putovati s ekipom zbog privatnih obaveza

Endin Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju igra u gostima protiv Danske prijateljsku utakmicu.

Zmajevi su u srijedu odigrali prijateljsku utakmicu protiv Crne Gore na kojoj nije bilo golova, a za dva dana izabranici Ivayla Peteva će odmjeriti snage protiv selekcije Danske.

Petev na ovom okupljanju ne može računati na većinu prvotimaca i odlučio je dati šansu igračima koji se nisu naigrali u nacionalnom dresu.

Pred putovanje za Dansku Petev je izjavio da Ibrahim Šehić ima malih problema s povredom koljena i da je upitan za ovaj meč, a također utakmicu će propustiti i Rade Krunić.

"Igrači su odmorni, zdravi i osim Šehića spremni za današnji trening. Šehić ima problema sa koljenom, potrebno mu je malo odmora i vidjećemo koliko će biti spreman za Dansku. Vraća se Saničanin, što je dobro ali neće biti Krunića kojeg sam pustio zbog neodložnih privatnih obaveza", rekao je Petev.

Selektor naše reprezentacije se osvrnuo još jednom i nameč protiv Crne Gore.

"Mnogo bi lakše bilo da smo pobijedili ili pokazali više na terenu. Međutim, momci su se trudili i željeli da se pokažu u najboljem svjetlu. Veliki broj igrača je dobio priliku, neki su je iskoristili a neki i nisu. Ne bih nikoga posebno izdvajao, razgovarao sam sa igračima i oni znaju gdje su griješili i šta moraju popraviti. Smeta mi što smo Crnoj Gori lako pružali šanse, što nije bilo više pritiska i dovoljno koncentracije da iz dvije stopostotne prilike koje smo stvorili u prvom poluvremenu, postignemo pogodak. Rezultat je na kraju i realan ali protiv Danske moramo biti konkretniji, ozbiljniji, pokazati više snage i karaktera", dodao je bugarski stručnjak.

Na kraju govorio je i o utakmici protiv Danske, te je poručio da će pristup utakmici biti dosta drugačiji nego za meč protiv Crne Gore.

"Radi se o reprezentaciji koja je među pet najboljih u Evropi što znači da će i pristup biti drugačiji u ovoj utakmici. Za njih je ovo generalna proba za Euro, dok mi moramo pokazati volju i maksimalno se angažovati od prve do 90 minute. Već smo 7-8 dana zajedno tako da smo se upoznali i stvorili dobru atmosferu. Očekujem kvalitetniju igru i odgovornije ponašanje na terenu. Ambijent sa gledaocima na stadionu će sigurno biti lijep, mi samo moramo igrati i uživati", zaključio je Petev.

Podsjećamo, utakmica između Danske i Bosne i Hercegovine igra se u nedjelju od 18 sati u Brondbyju.

Top Komentari

_ZIJAGA_
Sehic NIJE UPITAN UOPSTE, nego se PRAVI PROSTOR DA BRANI PIRIC, da bi se PRODAO...NISMO SVI DVOZUBI, SMECARI JEDNI..
12 1
Rodjeni66
Čuj privatnih obaveza!!!Ne treba ga više ni zvat,neka ga kuci kad imaju privatne obaveze.
3 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi