Petev reda uspjehe: "Kad imaš sposobnog i kadrovskog trenera, rezultati su ovakvi!"
Ivaylo Petev preporodio je Ludogorets. Na sedam utakmica ima isto toliko pobjeda, a komentari navijača o njemu dovoljno govore.

Čeka ga meč sezone

Petev reda uspjehe: "Kad imaš sposobnog i kadrovskog trenera, rezultati su ovakvi!"

Eldar Ganibegović

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine preporodio je Ludogorets. Od njegovog dolaska tim iz Razgrada zna samo za pobjede, a pred meč sezone komentari navijača dovoljno govore koliko je cijenjen i poštovan, te o kakvom se stručnjaku radi.

Bugarski stručnjak Ivaylo Petev pod, više izgovorom nego objašnjenjem, da je reprezentaciji potrebna nova energija, ostao je bez posla u reprezentaciji Bosne i Hercegovine pred početak kvalifikacija za EURO, iako je osvojio grupu u B diviziji Lige nacija, te se s našom selekcijom plasirao u elitu i osigurao baraž za Evropsko prvenstvo. 

Vidjela se zbog toga tuga u njegovim očima, no vrlo brzo je nastavio dalje i vratio se u klub gdje je osvajao trofeje - Ludogorets. Sada je ponovo na putu da navijačima ovog tima donese veliku radost.

Na klupi ovog tima debitovao je 12. marta kada je slavio protiv Cherno Morea s 3:2. Ukupno je otada do danas vodio tim na sedam utakmica (pet u ligi i dvije u kupu) i ostvario isto toliko pobjeda.

Оптимална форма за 🟢"орлите"🟢 под ръководтството на Ивайло Петев преди сблъсъка в столицата ✅ 🔜 #cska-sofia 🆚 #ludogorets

Posted by PFC Ludogorets 1945 on Thursday, April 27, 2023

Tako je Ludogorets ponovo u borbi za titulu prvaka Bugarske. Drugi je sa 65 bodova, dva manje od CSKA-a iz Sofije, a za dva dana igrat će međusobni meč u glavnom gradu Bugarske, te bi pobjeda u tom meču otvorila vrata za osvajanje titule, te bi Petev i njegov tim dva kola prije kraja bili na prvom mjestu s bodom prednosti.

Oglasi

Uoči ovog susreta Ludogorets je na društvenim mrežama objavio gore priloženu objavu, a komentari pokazuju koliko je Petev cijenjen i poštovan kod navijača Ludogoretsa.

"Osam mečeva i osam pobjeda očekujemo"; "Kad imaš sposobnog i kadrovskog trenera, rezultati su ovakvi! Bravo treneru!", neki su od komentara, dok neki toliko vjeruju svojoj ekipi da su prognozirali rezultate 0:3 ili čak 0:9.

Bilo kako bilo, pred Petevom i njegovim stručnim štabom u čijem su sastavu Adi Adilović i Admir Kozlić je najvažniji meč sezone kada je u pitanju borba za titulu prvaka Bugarske.

Osim toga, Ludogorets je prije tri dana s 1:2 slavio kod Cherno Morea u prvom polufinalnom meču kupa ove zemlje, te je na dobrom putu da se plasira u finale, pa postoji realna šansa da se Petevu u sezoni koju je započeo osvajanjem grupe u Ligi nacija okiti duplom krunom. 

Petev je do sada osvojio četiri trofeja u karijeri i sva četiri s Ludogoretsom. Duplu krunu osvojio je 2012. godine, da bi godinu dana kasnije odbranio titulu prvaka Bugarske i osvojio Superkup te zemlje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi