Nova pobjeda Ludogoretsa na čelu s Ivaylom Petevom
Foto: Ludogorets

Deveta pobjeda u nizu

Nova pobjeda Ludogoretsa na čelu s Ivaylom Petevom

Eldar Ganibegović

Nakon što je postao bivši u Bosni i Hercegovini, Ivaylo Petev je po drugi put u karijeri preuzeo Ludogorets i večeras je upisao devetu pobjedu u devetoj utakmici na klupi tima iz Razgrada.

Debitovao je Petev 12. marta pobjedom 3:2 protiv Cherno Morea, a prije nekoliko dana je pobjedom od 0:1 protiv CSKA-a u Sofiji preuzeo prvo mjesto u bugarskoj Parvoj ligi.

Da ga zadrži nakon 29. kola potrudio se večeras. Njegov tim je s 2:1 nakon preokreta slavio pbojedu protiv Beroea.

Poveli su gosti u 41. minuti preko Moisea, no nakon samo pet minuta, u nadoknadi prvog dijela, izjednačenje donosi Russo.

U 58. minuti Petev je na teren poslao Deleva, koji 15 minuta kasnije na asistecniju Despodova donosi sva tri boda domaćem timu.

Nakon ovog kola Ludogorets će sigurno biti prvi. Uz utakmicu više ima 71 bod, četiri više od CSKA-a koji im je jedini rival u borbi za titulu.

Oglasi

Trideseto kolo Petevu i njegovom timu donijet će duel protiv Boteva u Plovdivu, nakon čega će biti odigrano još pet kola u play-offu za prvaka Bugarske.

CSKA će u ovom kolu igrati protiv Hebara, a ta utakmica na rasporedu je sutra od 17 sati na stadionu Bugarska Armija u Sofiji.

Podsjetimo, Ludogorets je u prilici da osvoji duplu krunu. Za osam dana će igrati revanš polufinala kupa protiv Cherno Morea  nakon što je u prvoj utakmici slavio u gostima s 1:2.

Parva liga, 29. kolo:

Ludogorets - Beroe 2:1 (Russo 45+2', Delev 73'; Moise 41')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi