Petev u rukama ima čarobni štapić

Možda i pobjeda sezone

Petev u rukama ima čarobni štapić

Haris Zilić

Odigran je veliki derbi bugarskog prvenstva između CSKA Sofije i Ludogoretsa nakon kojeg smo dobili nove lidere na tabeli.

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev je početkom marta preuzeo Ludogorets.

Nakon dolaska Peteva tim iz Razgrada niže samo trijumfe, a večeras su slavili u derbiju. U Sofiji su rezultatom 1:0 savladali CSKA i preuzeli lidersku poziciju na tabeli sa 68 bodova, CSKA ima 67, sedam kola prije kraja prvenstva.

Heroj Ludogoretsa večeras je bio Igor Thiago koji je u 66. minuti postigao pogodak na asistenciju Despodova.

Petev je tako nastavio svoju pobjedničku seriju i Ludogorets je preuzeo šampionsku štafetu.

Do kraja regularnog dijela prvenstva ostala su dva kola. Nakon toga šest prvoplasiranih ekipa igraju još pet kola u mini Ligi za prvaka.

Oglasi

Upravo ćemo u Ligi za prvaka gledati još jedan duel Ludogoretsa i CSKA.

Ako ne bude iznenađenja u ostalim mečevima njihov treći duel ove sezone će biti i konačan bitka za titulu.

Prvak Bugarske će izboriti plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka.

U Sofiji su se nadali da bi CSKA večeras mogao napraviti ogroman korak prema tituli koja bi razbila dominaciju Ludogoretsa.

Ipak Zeleni se još uvijek pitaju dosta toga u bugarskom klupskom fudbalu, a Petev ih je dobro razdrmao nakon serije loših igara sredinom sezone.

Top Komentari

nakopitam
Vrhunski trener. A nije valjao nasima govvnima u savezu. A NIJE VALJAO NI TANOVOJ KURRVETINI-MIRVAHU. BOLJI JE MIRZA
1 0
GuiliDamou
@zak84 samo da te pozdravim i da te podsyetim da uzmesh terapiyu vecheras, da te hertzika ne zdrma u snu od ljubomore gade…
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi