Petev: Da sam bio prezadovoljan - nisam!

Nakon remija protiv Ukrajine

Petev: Da sam bio prezadovoljan - nisam!

A. Čaušević

Zahvaljujući odličnoj postavci Ivayla Peteva Bosna i Hercegovina je odigrala 1:1 u Ukrajini. 

Poslije utakmice na press-konferenciji je čestitao svojim momcima na igri, ali kako je kazao žali zbog previše propuštenih prilika.

"Rekao sam u najavi da će biti teška utakmica, tako je bilo danas. Nisam zadovoljan prvih 20,25 minuta, primili smo prelagan gol. Nakon toga smo polako ušli u igru. U drugom poluvremenu smo promašili puno šansi. To mi malo smeta, jer je Ukrajina jaka reprezentacija. Bili smo dominantni", kazao je bugarski trener.

"Čestitam mojim momcima što su pokazali na ovom okupljanju, nadam se da će u sljedećem okupljanju svi igrači biti spremni jer su nam danas falila četiri važna igrača", dodao je on.

Istakao je da se ulazak u utakmicu kao protiv Ukrajine više ne smije ponavljati.

"Nije mi se svidjelo kako smo ušli, to ne smijemo više nikad ponoviti. Ukrajina je pri 1:0 imala čistu šansu, bilo je otvoreno do kraja."

Oglasi

Ukrajinske novinare je zanimala njegova reakcija poslije meča te ko ima najviše šansi za drugo mjesto u ostatku kvalifikacija.

"Da sam bio prezadovoljan - nisam, bio bih prezadovoljan da smo pobijedili. Sretan sam bio jer smo drugo poluvrijeme odigrali puno bolje nego drugo."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"I mi i Finska i Ukrajina ćemo do zadnjeg kola biti u borbi za drugo mjesto. Svi imaju svoje šanse, mi gledamo sebe i sve je u našim rukama. Imamo dvije utakmice kući i samo se molim da svi igrači budu zdravi."

"Teško će biti Ukrajini 100 % u Bosni, nije ni danas bilo lako. Kada su ostale dvije utakmice do kraja, to je neki osjećaj kada mislimo da neće biti lako ni nama ni njima", završio je Petev.

Top Komentari

BogatiDijasporac
Ovaj covjek je do sada NAJBOLJI STRATEG a i motivator kojeg smo imali. Mogu se neki ljutiti ali otkad je dosao na klupu nijedna nas repka nije nadigrala. Svaka mu cast. Srcem radi posao.
51 1
celikze
Bravo Petev al nemoj Civica stavljati molim te pa Sejo je crkao radi njega…jos na onoj strani gdje su Ukrainci najjaci….Sve zasluge pripadaju tebi odavno ovu borbu zelju nismo imali a sudiji svabskom hovnaru nahebem se mame…
34 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi