Suđenje nigdje nije idealno, Ivaylo Petev odlučio je da progovori: "Svaki čovjek ima granicu..."
Ivaylo Petev indirektno je prozvao suce u Rumuniji.

Trener Craiove

Suđenje nigdje nije idealno, Ivaylo Petev odlučio je da progovori: "Svaki čovjek ima granicu..."

E. Ganibegović

Ivaylo Petev nedavno je preuzeo rumunsku Universitateu iz Craiove, a nakon današnje utakmice u kojoj njegov tim nije ostvario pobjedu dotakao se i suđenja.

U okviru 20. kola rumunske Lige 1 Craiova je na domaćem terenu dočekala Poli Iasi i remizirala je 2:2.

Vodio je domaći tim na poluvremenu s 2:0 pogocima Mitrite i Roguljića, da bi gosti do boda došli preko Romana u drugom dijelu koji je postigao dva gola, od toga prvi s penala.

Drama je bila u nadoknadi jer je devetoj minuti poništen gol Markovića za 3:2, pa je Ivaylo Petev komentarisao i suđenje nakon utakmice.

"Danas sam zadovoljan momcima. Kontrolisali smo meč, ali smo, nažalost, napravili još jednu grešku i to je bilo u korist Iasija. Imali smo svoje šanse, ali nismo mogli postići gol. Međutim, zadovoljan sam igračima i njihovim stavom.

Rumunija ima kvalitetne sudije, do sada nisam komentarisao suđenje, ali svaki čovjek ima granicu. Bilo je nekoliko situacija... To nije važno, ali danas smo izgubili dva boda.

Oglasi

Greška je cijelog tima, ne mislim da je greška jednog čovjeka. Najgore je što gubimo bodove. Analizirat ćemo ovaj meč, vidjeti gdje smo pogriješili i očigledno moramo da ispravimo šta smo pogrešili. Zahvaljujem se navijačima", rekao je Petev.

Igrao je od prve minute u domaćem timu i Elvir Koljić. Bio je najlošije ocijenjen, a igru je napustio u 70. minuti.

Poslije ove utakmice Craiova je treća s 33 boda, a vrlo lako je mogla da bude na drugom mjestu gdje je s isto toliko bodova Cluj.

Poli Iasi je s deset bodova manje na 13. poziciji na tabeli.

Liga 1, 20. kolo:

Universitatea - Poli Iasi 2:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi