Ahmedhodžić stariji bez dlake na jeziku o Ivaylu Petevu: "Taman složio ekipu i smijeniše ga!"

Bugarina mnogi nisu prežalili

Ahmedhodžić stariji bez dlake na jeziku o Ivaylu Petevu: "Taman složio ekipu i smijeniše ga!"

Eldar Ganibegović

Skoro godinu dana nakon što je ozvaničeno da Ivaylo Petev neće ostati selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, bugarski stručnjak nije prežaljen kod mnogih. Jedan od njih je i Mirsad Ahmedhodžić, otac sjajnog defanzivca Sheffield Uniteda i bh. reprezentativca, Anela Ahmedhodžića. 

Nakon što mu je konkurencija bio legendarni Sergej Barbarez, a nakon što je dobio posao selektora reprezentacije BiH, Bugarin Ivaylo Petev dočekan je vrlo ružno od većeg dijela bh. sportske javnosti. Međutim, uspio je otići kao heroj i ostati upamćen kao nakon Safeta Sušića, a uz Roberta Prosinečkog, najbolji bh. selektor.

Imao je bugarski stručnjak do tada najgore kvalifikacije naše selekcije (ove aktuelne su jedine gore), ali očito je to poslužilo da sklopi neke kockice. Vidjelo se to u Ligi nacija, gdje smo u konkurenciji Finske, Crne Gore i Rumunije osvojili prvo mjesto u grupi B divizije i otišli u A diviziju, što nam je obezbijedilo baraž za EURO koji ćemo igrati u martu 2024. godine. 

Dakle, kada je postigao uspjeh, selektoru Ivaylu Petevu nije produžen ugovor. Poslije katastrofalnih rezultata reprezentacije u kvalifikacijama za EURO i to pod vodstvom tri selektora u rasponu od osam mjeseci, javnost se s dosta lijepih emocija sjeća Ivayla Peteva.

Jedan od njih je i Mirsad Ahmedhodžić. Otac Anela Ahmedhodžića poznat je kao neko ko je bez dlake na jeziku i na društvenim mrežama sve komentariše po principi što na umu to na drumu. Na Facebooku i Instagramu platio je i verifikaciju profila, a danas je, dan pred utakmicu protiv Slovačke, odlučio da evocira uspomenu na Ivayla Peteva.

Oglasi

Naime, otac sjajnog bh. defanzivca objavio je mutnu fotografiju s Petevom iz vremena dok je Bugarin bio selektor. "Obezbijedio baraž. Taman sklopio ekipu i smijeniše ga", napisao je u opisu fotografije.

Objava Mirsada Ahmedhodžića na društvenoj mreži Facebook. 

Anel Ahmedhodžić u baražu ponovo oblači dres Bosne i Hercegovine?

Novinar SportSport.ba portala danas je na press konferenciji upitao selektora Savu Miloševića o stanju s Anelom Ahmedhodžićem. Odgovor je bio pozitivan - stoper Sheffielda bi se u martovskom baražu trebao vratiti u reprezentaciju.

"U kominikaciji sam bio konstantno s njim, i ideja je bila da se pojavi i ove mečeve, ali je čekao vizu neku za Englesku imao je i povredu, ali je i takav bio spreman da dođe. Možda je to najveće pojačanje ako pričamo o tim ligama i zato sam se i borio dva mjeseca za takvog igrača i mislim da sam po tom pitanju dosta uradio i vjerujem da će on ako bude zdrav biti u martu u ekipi", poručio je Milošević.

Podsjetimo, Anel Ahmedhožić je posljednji put za BiH igrao 17. juna u Lisabonu. Reprezentacija BiH je izgubila tada 3:0 od Portugala, da bi tri dana kasnije na klupi presjedio meč protiv Luksemburga, dok su mjesto u startnoj postavi zauzeli Barišić i Saničanin.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nakon toga se nije pojavio u septembarskom okupljanju kod Mehe Kodre nakon čega je pokrenut disciplinski postupak protiv njega. Prema riječima Save Miloševića, u oktobru nije bio fizički spreman.

U novembru ga nema zbog povrede, no dobra vijest je da bi se već za osam dana trebao vratiti na teren kada njegov tim na Bramall Laneu dočekuje Bournemouth.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
jelse i ovi tuce po meraji ko besicev babo
0 2
user1677191664
Ma slozio je on bio onu stvar,,isto igra 0 bila Provukle nas vile u ligi nacija,,ona pobjeda protiv finske 3:2 gdje su finci bili bolji ,,i ona pobjeda u Crnoj Gori iz jedne prilike,,vidjelo se u Rumuniji kad su dobili isto 4 komada,,samo eto imali malo vise samopouzdanja,,a akcija niti igre nije ni bilo
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi