Dok nekima nije valjao, Ivaylo Petev u Rumuniji osvaja vrijedna priznanja, pohvalio se najnovijim
Ivaylo Petev dobio je nagradu za najboljeg trenera u Rumuniji za mjesec mart.

Trener Universitatee

Dok nekima nije valjao, Ivaylo Petev u Rumuniji osvaja vrijedna priznanja, pohvalio se najnovijim

Eldar Ganibegović

Dok nekima nakon nekoliko kikseva nije valjao, npr. Ludogoretsu, u komšijskoj Rumuniji Ivaylo Petev radi sjajne stvari. Sada se pohvalio vrijednim priznanjem.

Nakon što mu nije produžen ugovor s N/FSBiH, bugarski stručnjak Ivaylo Petev vratio se u Bugarsku gdje je preuzeo Ludogorets. S ovim timom je osvojio prošle godine duplu krunu.

Imao je početkom ove sezone nekoliko loših rezultata. Naročito se izdvaja onaj debakl i sedam primljenih golova u Konferencijskoj ligi od Nordsjealanda.

Ivaylo Petev je ubrzo nakon toga napustio Ludogorets, te je preuzeo Universiteteu iz Craiove s kojom će se do kraja sezone boriti za izlazak na evropsku scenu.

Ivaylo Petev trener mjeseca u Rumuniji

U decembru i januaru je imao niz od čak sedam utakmica bez pobjede, ali je nakon njega uslijedio niz od devet utakmica bez poraza i Ivaylo Petev je ponio laskavo priznanje.

Naime, Ivaylo Petev je u Rumuniji proglašen za najboljeg trenera u mjesecu martu 2024. godine.

Oglasi

Njegova ekipa je u martu remizirala protiv Rapida iz Bukurešta, a onda su uslijedile pobjede protiv Craiove 1948, CFR Cluja i Rapida.

Pozirao je Ivaylo Petev pred novinarskim objektivima, te se tako pohvalio nagradom koju je dobio.

Ivaylo Petev - Trener mjeseca marta u Rumuniji. 

Mjesec april nije dobro krenuo s obzirom na to da je jučer nakon produžetaka Universitatea poražena od Otelula 1:0 u Kupu Rumunije.

Do kraja sezone je još osam utakmica. U narednom kolu u ligi Petev i ekipa gostuju kod lidera, FCSB-a.

Ako pobijede, što nije nemoguće, Universitatea bi se mogla uključiti i u borbu za titulu. FCSB na vrhu ima 38 bodova, a Petevov tim sedam manje.

Podsjetimo, za Universitateu nastupaju i dva bh. internacionalca. Radi se o napadaču Elviru Koljiću i o veznjaku Zvonimiru Kožulju.

Top Komentari

pjanke.sa
A nije nasim lopovima u Savezu htio nesto ispuniti, neku zelju nesto i morao je ici. Sta ces. Sta kaze Vicko pritisak nekih u izbornoj godini? Pa ne mozes raditi sta hoces i biti nagradjen za to. Sad ce vam i Dodick hajde i ti sa njim nazad na selo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi