Donesena odluka o sudbini Ivayla Peteva: "Razgovarali smo tri i po sata i..."
Ivaylo Petev ostaje u Craiovi i pored užasnih rezultata koje pravi.

Ostaje na poslu

Donesena odluka o sudbini Ivayla Peteva: "Razgovarali smo tri i po sata i..."

Eldar Ganibegović

Ivaylo Petev i njegova Universitatea su u velikoj krizi rezultata. Bilo je pitanje da li će ostati na klupi rumunskog tima, a sada je donesena odluka.

Bugarski stručnjak Ivaylo Petev je u novembru 2023. godine preuzeo Universitateu iz Craiove, no ne ide mu dobro na klupi ovog kluba.

Krenuo je dobro, ali u posljednjih deset utakmica ima samo jednu pobjedu i njegov posao došao je tako pod veliki znak pitanja.

Trenutno je Universitatea peta na tabeli sa 16 bodova manje od vodećeg FCSB-a. I pored svega toga, Ivaylo Petev će ostati na poslu.

Ivaylo Petev ostaje trener Craiove

"Bilo je to tri i po sata razgovora sa trenerom i igračima. Napravljena je analiza, važno je da vjerujemo jedni u druge da možemo više nego u prošlim utakmicama. Odgovor je bio da, možemo više.

Rješenja su pronađena od osoblja i nastavljamo da gradimo priču s ovim ljudima. Ivaylo dobro govori engleski, hoće prevodioce samo da mu se neke stvari prevode. Ne mogu vam reći o čemu smo razgovarali, to su interne stvari", rekli su čelnici Craiove u emisiji Digi Sport Special.

Oglasi

Inače, Ivaylo Petev sve mnogo emotivno doživljava. Vidjelo se to i nakon jedne od posljednjih utakmica ovog tima po izjavi koju je dao.

Bh. napadač Elvir Koljić također je pod komandom bivšeg bh. selektora. Prije nekoliko dana mu je donio osmijeh na lice.

U zimskom prijelaznom roku Petev je u ovaj tim doveo i dojučerašnjeg fudbalera HŠK Zrinjski, Zvonimira Kožulja, koji ima i jedan nastup upisan za reprezentaciju BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi