Ivetić ostao u Tuzli: Sloboda je moj klub, neću biti teret ni kočnica

Iskusni nogometaš nije otputovao u Antaliju

Ivetić ostao u Tuzli: Sloboda je moj klub, neću biti teret ni kočnica

S. Mlaćo

Iskusni Perica Ivetić (33) nije otputovao na pripreme sa FK Sloboda u Antaliju.

Ivetić se našao na spisku, no ostao je u Tuzli, te još uvijek pokušava pronaći zajednički jezik sa čelnicima tuzlanskog premijerligaša.

Za SportSport.ba je otvoreno govorio o cjelokupnoj situaciji, te podcrtao da neće biti teret i kočnicu klubu koji voli.

"Kao što znate nisam otputovao sa ekipom na završni dio priprema, iako sam bio na spisku putnika. Situacija nije prijatna, 31. je januar i teško je naći idealno riješenje da bude zadovoljan klub, ali i ja", priča Ivetić.

Važeći ugovor ima do kraja sezone.

"Pričam sa ljudima iz kluba i pokušavamo pronaći najbolje riješenje. Smatram da sam bio više nego korektan u razgovorima".

Vjeruje da će sve uskoro biti riješeno, a do tada će samostalno trenirati u gradu soli.

"Nadam se da će sve biti riješeno u narednim danima. Da li će to biti novi klub ili dogovor sa Slobodom, to ne znam. Ne želim da budem teret i kočnica iz razloga što je Sloboda moj klub i prema njoj imam emocije. Isto tako moram reći da je klub morao ranije reagovati, kako zbog sebe, tako i zbog mene. Za sada sam u Tuzli, trenirat ću po posebnom programu i čekati razvoj situacije. Opet ponavljam, nije mi u cilju da ostanem tu i primam platu ili dolazim u situaciju da tužim klub i slično. Kako god završila ova priča, Sloboda je moj klub i uvijek će biti", dodao je iskusni Perica Ivetić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ivetić će u Slobodu vratio iz FK Sarajevo, a nastupao je i za FK Olimpik, FK Velež, FK Borac, Belu Krajinu, FC Koper...

U prvom dijelu sezone za Tuzlake je upisao 17 nastupao u Premijer ligi, te jedan u Kupu.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

realista1982
Navijac sam Slobode, ali covjek ima pravo on rekao svoje uslove ovi su prihvatili, i nema tu sta ispostuj i to je to.
0 0
Sabrija
Znaci Sloboda je tvoja ljubav za 6.500 km mjesecno,ali kad za tu “ljubav” trebas popustiti malo tu platu,onda se zateze???!!!Volis ti Slobodu zbog novca,jer da je iskrena ljubav igro bi i za 3.000 km i otisao na pripreme.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi