Barbarić po četvrti put na klupi Širokog Brijega: "Ne dolazim s čarobnim štapićem"

Zvanično predstavljen

Barbarić po četvrti put na klupi Širokog Brijega: "Ne dolazim s čarobnim štapićem"

A. Čaušević

Ivica Barbarić je u ponedjeljak zvanično predstavljen kao novi trener Širokog Brijega.

Na službenom predstavljanju Ivica Barbarić nije krio zadovoljstvo povratkom na Pecaru. Ovo mu je četvrti dolazak na klupu Širokog Brijega s kojim je u sezoni 2005/2006 pokorio ligu i donio drugi naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

"Ovdje sam proveo dosta lijepoga vremena. Dobro poznajem klub i navijače. Istina, sada je specifična situacija, nalazimo se u negativnoj putanji, ali zato sam i došao. Stečeno iskustvo pokušat ću iskoristiti na najbolji način i vratiti Široki Brijeg na pravi kolosijek, kazao je Barbarić u uvodnom dijelu službenog predstavljanja.

Posebno je naglasio kako se igrači moraju znati nositi s opravdanim kritikama, raditi na poboljšanju svoje igre i tako ponovno osjetiti „radost nogometa“.

"Izloženi smo kritikama i moramo se s time nositi. Povjerenje navijača možemo vratiti samo svojom izvedbom na terenu. Igrači moraju znati kako je teren jedino mjerilo koje nam može vratiti samopouzdanje kako bi cijelu situaciju u klubu i oko kluba usmjerili u pozitivnom smjeru. To možemo kroz marljiv svakodnevni rad na treningu", istakao je.

Novi se trener osvrnuo i na važnost svih svih segmenata kluba koji su potrebni za uspješan rad i rezultate.

"Za uspjeh u nogometu je jako važan angažman svih segmenata u klubu, uprave, igrača, trenera i navijača koji moraju imati neku sinergiju. Posebno je važno imati zajedništvo u teškim trenutcima kada su rezultati lošiji i kada je klub izložen kritikama. Isto tako, kada su dobri rezultati, treba biti ponizan i skroman u svakom trenutku, poručio je Barbarić.

Kompaktnost svih u klubu i marljiv rad na terenu, kako je dodao, jedini su put do srca navijača čija je podrška i te kako bitna u ovakvim trenutcima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne dolazim s čarobnim štapićem. Ne trebamo se lagati, dolazim u momčad koja je 'potonula'. Puno je lakše i ugodnije raditi u pozitivnom ozračju, ali situacija je takva kakva jest. Ipak, ne zanimaju me nikakvi alibiji, moramo raditi u ovim uvjetima. Teren će biti jedino mjerilo svima nama, zaključio je.

Službeni debi na klupi Širokog Brijega imat će u protiv Zrinjskog. Taj meč se igra u petak od 20 sati.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...sigurno napreduje ka Ginessovoj knjizi rekorda.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi