Izazov za legendarnog Hrvata: Ivica Olić na poziciji selektora
Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Preuzima mlade Vatrene

Izazov za legendarnog Hrvata: Ivica Olić na poziciji selektora

Haris Zilić

Legendarni hrvatski fudbaler Ivica Olić dobio je novi anagžaman, a sada će biti na selektorskoj poziciji u narenom periodu i sigurno ga očekuju veliki izazovi.

Ivica Olić je imenovan za selektora U21 reprezentacije Hrvtaske što je i ptovrđeno iz HNS-a.

"Ivica Olić preuzeo je dužnost izbornika hrvatske U-21 reprezentacije nakon što je dogovorio detalje suradnje s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem, a njegovo imenovanje potvrdio Izvršni odbor HNS-a", stoji u obrazloženju HNS.a

Mlade Vatrene u septembru očekuje nastavak kvalifikacija za EURO 2025. godine.

Prvi susret protiv Farskih otoka na rasporedu je 5. septembra, dok će druga utakmica biti odigrana 10. septembra protiv Portugala.

Do preuzimanja uloge selektora U-21 reprezentacije, Olić je radio kao trener u štabu hrvatske A reprezentacije, a kao pomoćnik izbornika Zlatka Dalića sudjelovao je u osvajanju srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u Kataru te srebrne medalje u Ligi nacija.

Oglasi

"Izuzetno sam ponosan i počašćen što sam dobio priliku voditi mladu hrvatsku reprezentaciju te zahvaljujem na povjerenju predsjedniku Kustiću i rukovodstvu HNS-a.

Veselim se radu s našim talentiranim igračima i vjerujem da ćemo zajedno biti uspješni, kao i da ćemo na pravi način završiti aktualni ciklus te se plasirati na Europsko prvenstvo", rekao je Olić nakon preuzimanja ve funkcije i dodao:

"Naša mlada reprezentacija ima veliki potencijal, a moj cilj je pružiti im potrebnu podršku i smjernice kako bi razvili svoje talente i postigli uspjehe koje zaslužuju.

Uvijek sam vjerovao u snagu timskog rada i zajedništva, i siguran sam da ćemo, uz rad, trud i predanost, ostvariti ciljeve, kako u pogledu dobrih rezultata, tako i razvoja igrača za seniorsku reprezentaciju."

Na kraju dodajmo da je Ivica Olić dužnost selektora preuzeo od Dragana Skočića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti