Japanci shrvani zbog smrti Ivice Osima: "Sjećam se šta mi je rekao kada se probudio iz kome"

Ostavio neizbrisiv trag u toj zemlji

Japanci shrvani zbog smrti Ivice Osima: "Sjećam se šta mi je rekao kada se probudio iz kome"

E. Čaušević

Jučerašnja vijest o smrti legendarnog Ivice Osima potresla je fudbalski svijet, a oglasili su se i čelni ljuti Fudbalskog saveza Japana.

Poznato je da je Osim tokom svoje trenerske karijere ostavio trag u svim klubovima i reprezentacijama koje je vodio, a to se posebno odnosi na selekciju Japana.

Legendarni Švabo je u Japanu ostavio veliki trag. Vodio je JEF United u periodu od 2003. do 2006. godine, a nakon što je donio prvi trofej u historiji ovom klubu dobio je priliku da trenira reprezentaciju Japana.

Mnogi vjeruju da bi Osim napravio velike stvari i s reprezentacijom Japana, ali sve to spriječio je težak moždani udar kojeg je doživio 2007. godine.

Međutim, kakav status Osim ima u Japanu sada se najbolje vidi. U ovoj zemlji su shrvani vijestima da je Osim preminuo, a zbog toga se oglasio i Fudbalski savez Japana.

"Sinoć su mi javili da je gospodin Osim preminuo. S njim imam mnogo uspomena. Stvorio je sjajnu ekipu za Svjestko prvenstvo 1990. godine. Napravio je sjajan tim od JEF Uniteda, od reprezentacije Jugoslavije... Njegova sposobnost da shvati igrače bila je izvrsna. Molim se za njega", poručio je predsjednik FS Japana Kozo Tashima.

Oglasi

Oglasio se i Saburo Kawabuchi koji ima funkciju savjetnika u Savezu, te se prisjetio trenutka kada se Osim probudio iz kome nakon moždanog udara.

"Prve riječi koje mi je Osim rekao nakon što se probudio iz kome bile su 'Ne želim prihvatiti da moram reći hvala za podršku zato što sam na rehabilitaciji'. Ne mogu zaboraviti taj njegov vragolasti osmijeh u to teško vrijeme", otkrio je.

Također, na Twitteru se oglasio i JEF United u kojem je Osim ostavio neizbrisiv trag.

"Želimo izraziti duboko žaljenje zbog smrti Ivice Osima u Austriji. Molimo se iz srca i duše za tebe", poručili su iz ovog japanskog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi