"Neustrašivi sarajevski duh, Sarajevo te neće zaboraviti"

Slika Ivice Osima na Gradskoj vijećnici

"Neustrašivi sarajevski duh, Sarajevo te neće zaboraviti"

H. Zilić

Tužna vijest danas je obišla region, ali i Evropu.

U 81. godini prmeinuo je legendarni Ivica Osim.

Popularni Švabo je bio jedan od najcijenjenih fudbalskih stručnjaka na ovim prostorima, ali i šire.

Osim, bivši igrač i trener te najveća legenda Željezničara, preminuo je jutros u 10:00 sati u austrijskom Grazu, u kojem je živio posljednjih godina.

Klubovi, fudbaleri, poznate ličnosti iz svijeta fudbala, svi doaju počast popularnom Švabi, a večeras su se upalili ireflektori na njegovoj Grbavici. Reflektori su upaljeni u 19:41 i gorit će 81 minutu.

I Sarajevo je odalo počast svom velikanu. Slika Ivice Osima osvanula obasjala je Gradsku vijećnicu i na taj način je Sarajevo odalo počast čovjeku koji je proslavio ovaj grad u svijetu fudbala, a posebno se pamti njegov aostavka na mjesto selektora Jugoslavije zbog agresije na Bosnu i Hercgevvinu i nejgovo Sarajevo.

Oglasi

"Danas nas je napustio veliki čovjek. Predani sportista koji je sve radio sa strašću i iz ljubavi prema igri. Cijenjen i legendaran svuda u svijetu.

Neustrašivi sarajevski duh, koji nije ustuknuo pred zlom i u najtežim trenucima za Bosnu i Hercegovinu i rodno Sarajevo.

Tih. Nezaboravan. Vječan.

Ivica Osim Švabo.

Hvala Ti što si bio naš. Sarajevo te neće zaboraviti", poručila je gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić.

Danas nas je napustio veliki čovjek. Predani sportista koji je sve radio sa strašću i iz ljubavi prema igri. Cijenjen i...

Posted by Benjamina Karić rođ. Londrc on Sunday, May 1, 2022

Rođen je u Sarajevu 1941. godine. Odrastao je na Grbavici gdje je počeo da trenira nogomet, a za prvi tim je zaigrao u sezoni 1959/60. 11 godina nastupao je za Plave i odigrao je 250 zvaničnih mečeva te postigao 75 golova.

Oglasi