Ivković: Izgubili smo na pravi način

Press konferencija nakon utakmice protiv Tuzla Citya

Ivković: Izgubili smo na pravi način

H. Zilić

Željezničar je u osmini finala Kupa BiH poražen od Tuzla City rezultatom 2:4 u odličnoj fudbalskoj predstavi.

Nakon utakmice održana je i press konferencija u Plavom salonu, a prvi se medijima obratio trener Željezničara, Tomislav Ivković.

"Utakmica je bila poslastica za neutralne, loša za nas. Kada ganjaš rezultat, City ima kvalitetne igrače, riskiraš da primiš pogodak. Ni nakon četvrtog kola se nismo predavali. Imali smo dva zicera preko Boje i Zeca, ali kad sve pogledmao, izugbili smo na pravi način", rekao je Ivković zatim dodao:

"Ima stvari koje nije lagano spriječiti. Za neke igrače ne znaš da li ih staviti ili ne. U utakmicu smo ušli nespremno, podbacili smo fizički od početka. Tu je bilo nemoći, više sam očekivao i iz svega primimo dva gola preko lijeve strane i imali smo dosta problema.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Ivković je prokomentarisao i partije pojedinih igrača i naglasio kako na to sve pozitivno gleda. Govorio je o odbrani te narednim mečevima Željezničara, a kompletnu press konferenciju stratega Željezničara možete pogledati na narednom video prilogu:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi