Muftić priznao da mu nije cilj da u Želji ne bude rezerva, a onda Ivković "uzeo mikrofon"

Prezadovoljan radom svojih golmana

Muftić priznao da mu nije cilj da u Želji ne bude rezerva, a onda Ivković "uzeo mikrofon"

E. Čaušević

Željezničar sutra igraju na Grbavici meč osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Tuzla Cityja.

Željezničar ovu utakmicu dočekuje nakon poraza u Posušju za vikend, dok je Tuzla City imao dvomeč sa ekipom Borca. No, i pored toga sigurno je da nas sutra očekuje dosta uzbuđenja.

U Plavom salonu na Grbavici održana je i press konferencija domaćeg tima na kojoj se obratio trener Tomislav Ivković. Hrvatski stručnjak otkrio je očekivanja pred sutrašnji meč i poručio da neće biti promjena u sastavu u odnosu na Posušje što se igrača tiče.

Jedina promjena u odnosu na Posušje će biti na golmanskoj poziciji jer će sutra braniti mladi Vedad Muftić koji inače brani ove sezone u Kup utakmicama.

Muftić je bio danas na press konferenciji pored Ivkovića, te je dobio pitanje koliko dugo je spreman da bude rezervna opcija u prvom timu Željezničara, a na sve to uključio se i Ivković.

"Svakako da mi nije cilj da se zadovoljim time što sam rezervista i sigurno da ću težiti ka tome da još više napredujem i da se izborim za svoje mjesto", rekao je Muftić, a na pitanje koliko dugo će još čekati za šansu da bude prvi golman uključio se Ivković.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Pa, dok ga ja ne stavim u prvi tim. Golmani su posebna vrsta ljudi jer tu samo jedan može igrati. Odnos njih trojice je fantastičan još kada dodamo tu Kenu Hasagića koji je zaista kao čovjek i trener vrhunski onda nijedan od njih neće ništa izgubiti, koji ne brane jer su još mladi, nego će samo dobiti u ovih šest mjeseci i on i mladi Nikola da u zimu eventualno se traže neka druga rješenja", rekao je Ivković i dodao.

"Jedan od njih dvijice će sigurno otići na posudbu da bi branio i spremao se da sutra bude prvi golman Želje jer svi oni imaju kvalitet. Onda ima tu i drugih situacija koji će doći kroz prvenstvo, on sutra može biti prvi golman jer rade savršeno. Mogu se odlučiti možda da on bude mladi igrač koji počinje utakmicu, a da igra neko stariji na terenu. Ne samo da mi bude opcija i broj nego on to zaslužuje svojom kvalitetom. Bender je iskoristio svoju šansu i on mora čekati svojih pet minuta da dođe i to je to".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

19zfc21
Vidjeli smo te protiv Olimpica primas gol na prvu stativu gdje jos uzmes loptu u ruke i opet udje lopta u gol.....
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi