Obad: Vjerujem da je ostajemo u ligi, Savez će presuditi u našu korist

Iskusni stručnjak sa klupe predvodio NK Iskra

Obad: Vjerujem da je ostajemo u ligi, Savez će presuditi u našu korist

Samir Mlaćo

U Bugojnu, tačnije NK Iskra od subote traju dani neizvjesnosti. Bugojanci vjeruju da će komisija NS FBiH meč između Travnika i Jedinstva registrovati 6:0 u korist Travnika, te da će oni završiti na 14. mjestu i ostati u Prvoj ligi FBiH.

Istog mišljenja je i Adis Obad, koji je preuzeo Bugojance u veoma neugodnoj situaciji, ali ni on ne zna da li je izborio ostanak u ligi ili će Iskra put nižeg ranga.

"Ako ispravno odluče mi ostajemo u ligi, ako naravno ostane Čelik. Moje mišljenje je da će Savez presuditi u našu korist. Oni u tom slučaju mogu i nama dodijeliti bodove jer je i Iskra izgubila u Travniku, a i tada je Travnik prekršio to pravilo o broju posuđenih igrača. Vjerujem da šanse ima i da ćemo ostati u ligi", jasan je bio Obad u razgovoru za SportSport.ba.

Nekadašnja legenda Veleža smatra da Iskra zaslužuje svoje mjesto u Prvoj ligi FBiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Žalba je uložena, a bila bi šteta za klub koji ima tradiciju i dosta kvalitetnih mladih igrača da ispadne u niži rang. Ti momci, evo nabrojat ću Bešagića, Palalića, Ivkovića, trebaju samo da rade i da ih trener istrpi. Ima tu još kvalitetnih momaka, a Prva liga Federacije je prava prilika za mlade igrače. Ja sam vidio taj potencijal i kvalitet kod njih", dodao je 47-godišnji stručnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi