Ivković zadovoljan svojim igrama: Važan bod u Gabeli, protiv Orašja idemo na pobjedu

Mladi vezista iz kola u kolo pruža sve bolje partije

Ivković zadovoljan svojim igrama: Važan bod u Gabeli, protiv Orašja idemo na pobjedu

S. Mlaćo

Bratstvo se iz Gabele vratio sa jednim bodom (1:1), ali po značaju kao tri. Gabeljani su bili apsolutni favoriti, no izabranici Nikole Nikića hrabrom igrom stigli su do važnog boda.

Kvalitetnu partiju pružio je vezista Gračanlija Muzafer Ivković. Ivković je učestvovao i kod pogotka gostiju, a na sredini terena dobio je veliki broj duela te tako potvrdio sjajnu formu u kojoj se nalazi.

Za SportSport.ba je prvo govorio o jučeranjem meču u Gabeli.

"Jako važan bod za nas jučer u Gabeli. Znali smo da nas očekuje teško gostovanje kod ekipe koja se bori za ulazak u PLBiH. Išli smo da se nadigravamo s ekipom GOŠK-a i na kraju zasluženo uzeli bod. Možda smo mogli i više, ali najbitnije je da nismo izgubili i da smo se malo digli psihološki pred ova tri posljednja kola. Sve u svemu, ja sam zadovoljan jučerašnjom igrom", ističe Ivković.

Osim što odrađuje sjajan posao na sredini terena, u posljednje četiri utakmica pokazao je da ima dobar osjećaj i za golove. Kvalitetne partije je upotpunio sa dva pogotka.

"Zadovoljan sam svojim igrama u zadnje vrijeme. Tu su i golovi i asistencije, dobre predstave protiv najboljih ekipa u Prvoj ligi. Žao mi je što u nekim utakmicama gdje smo imali sve u svojim rukama nismo znali to iskoristiti, ali nismo imali ni sreće, no vratit će se negdje. Na meni je da odigram i ove utakmice do kraja na istom nivou i još bolje, te da pomognem ekipi da dođemo do maksimalnog broja bodova. Zbog toga sam i doveden".

Jedan od tih pogodaka desio se i protiv bivšeg kluba, NK TOŠK. Priznaje da mu nije bilo baš lako s obzirom da period proveden u Tešnju pamti po lijepom.

"Već sam imao priliku na pripremama da postignem dva gola TOŠK-u u finalnim mečevima, čak i ranije prije dvije - tri godine dok sam igrao u svojoj bugojanskoj Iskri zabio sam TOŠK-u gol u Bugojnu za 2:1, ali ne može se to naravno porediti sa tom utakmicom i punim tribinama u Tešnju. Nije bilo svejedno, jer sam prošle godine znao postizati golove za TOŠK na tom terenu pred više od hiljadu navijača, a ove godine je bilo obrnuto. Ipak, nisam htio proslaviti gol, publika me lijepo dočekala. Iz TOŠK-a nosim lijepe uspomene i želim im sve najbolje u nastavku sezone. Sad sam igrač Bratstva i dok nosim dres Bratstva davat ću svoj maksimum za ovaj klub, kao i svaki naredni u kojem budem igrao. Nema tu puno priče".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U Gračanicu naredne subote dolazi Orašje. Iako su se gosti 'probudili' kako sezona odmiče, u Bratstvu imaju jasan cilj - tri boda.

"Utakmica protiv GOŠK-a je iza nas. Mi idemo utakmicu po utakmicu. Sada slijedi Orašje i tu moramo pobjedom potvrditi ovaj bod iz Gabele i odigrati još jednu dobru utakmicu. Znamo da nas čeka još jedna teška utakmica, ekipa Orašja se 'digla' i dobro odigrala zadnjih par utakmica. Ipak, mi igramo na svom stadionu i samo tri boda dolaze u obzir", dodao je vezista NK Bratstvo Muzafer Ivković na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi