Ivković: Ne osjećam se kao trener, vidjet ćemo šta i kako dalje

Press konferencija FK Željezničar pred duel protiv HŠK Posušje

Ivković: Ne osjećam se kao trener, vidjet ćemo šta i kako dalje

H. Zilić

Ekipa Željezničara će sutra u trećem kolu Premijer lige BiH dočekati ekipu Posušja.

Povodom ovog meča dana je na stadionu Grbavica u Plavom salonu održana press konferencija povodom pomenute utakmice na kojoj se obratio šef stručnog štaba Željezničara Tomislav Ivković.

"Dolazi ekipa koja teško gubi utakmice. Drže jako dobro loptu, imaju mirnoću. Možda nisu direktni po gol, ali nije jednostavno igrati protiv njih. Pripremali smo se na najbolji način da bi riješili probleme koje će nam Posušje stvarati. Svaka ekipa koja uđe u ligu želi da se dokaže. Očekujem našu kvalitetnu igru. Vjerujem da ćemo pobijediti, ali bez srljanja", rekao je Ivković, zatim dodao:

"Svi su zdravi osim Zeca, koji je osjetio problem lista. Registorvali smo sve igrače. Moram priznati da sam razočaran, jer se ne osjećam ko prvi trener, nego se osjećam ko asistent koji radi treninge i ne može doći na utakmicu. O tome ću razmišljati u narednm danima, ako se ne riješi vidjet ćemo šta i kako dalje."

O prve dvije utakmice?

"Primili smo golove iz grešaka i protiv Borca i Tuzle. Individualne greške, pokrivanje prostora, a igrači su mladi i kada protivnik stisne onda se ovi mladi momci prepadnu pobjede. Uvijek ima oscilaija kada su u pitanju mlađi igrači. Alli kako se igrači ponašaju, moram reći kapa do poda."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj pressa Ivković je spomenuo i atmosferu oko tima gdje su ga navijači oduševili, a imao je zanimljvi komentar.

"Kada Željo bude molio navijače da dođu na stadion, tada će biti u drugoj ili trećoj ligi."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

damir83
Gubi se odakle si došao
0 19
19211921
Samo u bih ovakva sranja sa registracijama
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi