Ivo Ištuk preuzeo Bosnu iz Visokog

Iskusni bh. trener

Ivo Ištuk preuzeo Bosnu iz Visokog

Iskusni bh. trener Ivo Ištuk imenovan je za novog trenera Bosne iz Visokog. 

Drugoplasirani tim Prve lige Federacije BiH je dogovorio sporazumni raskid saradnje sa dosadašnjim trenerom Farukom Dedićem, a na njegovo mjesto je postavljen iskusni Ivo Ištuk. 

"Zahvaljujem se svima u klubu na dosadašnjoj suradnji, izuzetno sam ponosan na ostvarene rezultate u proteklom periodu. Upravnom odboru, igračima i navijačima Bosne želim puno sreće uz nadu da će naredne sezone gledati klub u BHT Premijer ligi. Naš grad to zaslužuje", kazao je sada već bivši trener Faruk Dedić. 

Ištuk, koji je posljednji angažman imao u zeničkom Čeliku, klupske obaveze u Visokom će preuzeti već danas kada će voditi trening prvog tima Bosne. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ovom 63-godišnjem stručnjaku je ovo ujedno i povratak na klupu Bosne, a vrijedi podsjetiti da je u svojoj dosadašnjoj karijeri još imao priliku voditi Čelik, Široki Brijeg, Imotski, Rijeku, Hartberg i Slogu iz Ljubuškog. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije