Iz Atalante se ispričali Batshuayiju zbog rasističkog ispada

Navijači vrijeđali napadača Borussije

Iz Atalante se ispričali Batshuayiju zbog rasističkog ispada

Napadač Borussije iz Dortmunda Michy Batshuayi bio je meta sramotnih uvreda navijača Atalante za vrijeme susreta Evropske lige.

Tokom utakmice je dio navijača domaćeg tima provocirao tamnoputog napadača oponašajući majmunske zvukove, na šta je Batshuayi skrenuo pažnju putem Twittera gdje se požalio na to.

Ubrzo je stigao i odgovor iz Atalante, čiji se predsjednik Antonio Percassi duboko ispričao Belgijancu zbog veoma ružnog gesta navijača kluba iz Bergama.

"Da budem iskren, nisam čuo te povike. Ako su se zaista desili, veoma sam tužan i ispričavam se Batshuayiju zbog njih. To su stvari koje se nikada ne bi smjele dešavati", rekao je prvi čovjek Atalante.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Inače, Batshuayi je u dvomeču sa Atalantom postigao dva gola i to oba u prvom susretu odigranom u Dortmundu (3:2). U revanšu je bilo 1:1, a dalje je prošao njemački tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi