Zbog čega Dortmund ne može kupiti Batshuayija na ljeto?

Kad Abramovič kaže ne...

Zbog čega Dortmund ne može kupiti Batshuayija na ljeto?

E. Čaušević

Belgijski napadač Michy Batshuayi igra kao preporođen u posljednje vrijeme otkako je otišao na posudbu u Borussiju Dortmund.

U januarskom prelaznom roku u Chelseaju su odlučili da im je za ostatak sezone potrebniji nešto iskusniji napadač što je u prevodu značilo da više nema mjesta za Batshuayija. Belgijanac je otišao u Dortmund na posudbu do kraja sezone i već je na dva nastupa postigao tri gola.

Batshuayi je pokazao da se radi o sjajnom napadaču i da je Antonio Conte pogriješio što mu nije dao više prostora u Chelseaju i da ga se prelako odrekao. Međutim, belgijski napadač će se vratiti u londonski klub na kraju sezone jer Dortmund neće imati priliku da otkupi njegov ugovor iako bi to već sada uradili.

"Pokušali smo na sve načine kada smo pregovarali da u dogovor uključimo opciju da možemo na kraju sezone da ga kupimo. Chelsea jednostavno nije želio to, a kada Abramovič kaže ne onda je to zaista ne, bez obzira šta pokušate", rekao je izvršni direktor Dortmunda, Hans-Joachim Watzke.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi