Iz Chelseaja bijesni zbog odlučujućeg penala, traže ponavljanje utakmice

Ni manje ni više

Iz Chelseaja bijesni zbog odlučujućeg penala, traže ponavljanje utakmice

S. Grebović

Liverpool je sinoć nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca bio bolji od ekipe Chelseja i tako stigao do ukupno četvrtog trofeja namjenjenog pobjedniku UEFA-inog Superkupa.

Plavci su nešto bolje otvorili meč jer su poveli pogotkom Girouda. Stvari je na početku drugog dijela igre vratio Sadio Mane kada je u 48. minuti pogodio za 1:1. 

Tim se rezultatom ušlo u produžetke u kojim su Redsi stigli do preokreta i to ponovo preko Manea. Nedugo zatim sa bijele tačke je bio precizan Jorghino, nakon što je u šesnaestercu bio oboren Abraham. 

Uslijedila je penal-serija iz koje su uspješnije izašli prvaci Evrope koji su sa ukupnih 5:4 stigli do ovog trofeja. Odlučujući penal je obranio Adrian mladom napadaču Chelseja Abrahamu, nakon čega je uslijedila velika radost navijača Liverpoola.

Nakon utakmice na društvenim mrežama je osvanula fotografija koja pokazuje da je Abraham trebalo da ponovi izvođenje jedanaesterca. Naime, golman Liverpoola nije bio na liniji, što se jasno vidi na priloženoj fotografiji.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prema novim pravilima golman mora makar jednom nogom da ostane na liniji i ne smije da ide naprijed dok izvođač penala ne uputi udarac.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

joecole071
Gdje pise da iz Celsija traze ponavljanje utakmice? Koji ste vi lazovi i uhljupi od novinara. Kreatori laznih vijesti i dno novinarstva!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi