Sloboda dočekuje Široki

Iz FK Sloboda poručuju: Širokom respekt, ali želimo pobjedu

J. Duvnjaković

Povodom utakmice 25. kola BH Telecom Premijer lige BiH između Slobode i Širokog Brijega danas je u prostorijama sportskog društva Sloboda održana konferencija za medije.

O utakmici su govorili pomoćni trener Slobode Nedim Omerović i vezni igrač Elvis Sarić. Omerović je na samom početku naglasio važnost utakmice protiv Širokog, ali i važnost ostalih utakmica koje slijede.

"Za nas je ova utakmica kao i sve dosadašnje. U utakmicu ulazimo maksimalno koncentrisani, temeljito se pripremamo za svaku utakmicu, a isto tako je i sada. Prvenstvo se bliži kraju i nadamo se da ćemo ostvariti ono što svi očekuju od nas. Što se zdravstvenog biltena tiče, Mehmedagić i Pirić su upitni za ovu utakmicu, imamo još dva dana da odlučimo, a situaciju trenutno najbolje poznaje zdravstveni tim našeg kluba. Hamzabegović će u narednom periodu biti podvrgnut operativnom zahvatu, a Škahić je i dalje odsutan zbog plućne embolije. Nama trebaju igrači koji mogu pružiti svoj maksimum, tako da sigurno nećemo poslati na teren niti jednog igrača koji nije potpuno spreman za utakmicu."

Sarić respektuje ekipu Širokog, ali uz maksimalno zalaganje očekuje nastavak niza pobjeda.

"Pokazali smo da možemo igrati sa svima, pa tako i sa ekipom Širokog. Respektujemo ih kao i sve ostale, ali mislim da se nas najviše pita. Ako budemo dali svoj maksimum vjerujem da možemo nastaviti niz pozitivnih rezultata."

Iskoristio je priliku i prokomentarisao igru Slobode u kupu, smatra kako je ekipa napravila pozitivan rezultat, ali naglašava kako mjesta za opuštanje nema.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U kupu smo napravili dobar rezultat, ali nemamo razloga za opuštanje. U uzvratu moramo pružiti svoj maksimum, samim tim nemamo razloga da se bojimo ikoga, a rezultat bi trebao doći."

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi