Iz GOŠK-a tvrde: Dujmović udario protivničkog igrača

Podnijeli prijavu Disciplinskoj komisiji N/FSBiH

Iz GOŠK-a tvrde: Dujmović udario protivničkog igrača

Ekipa GOŠK-a iz Gabele u okviru 24. Kola 1. lige FBiH gostovala je u Bihaću kod Jedinstva, ekipe koja vodi mrtvu trku sa tuzlanskom Slobodom za plasman u Premijer ligu BiH.

Gabeljani su uspjeli izvući remi (2:2) na teškom gostovanju Pod borićima i tako Jedinstvo skinuti sa liderske pozicije. Ipak, nezadovoljni dešavanjima tokom utakmice i samom organizacijom iste GOŠK je odlučio podnijeti prijavu Disciplinskoj komisiji N/FSBiH protiv NK Jedinstva, tačnije fudbalera i zvaničnih lica ovoga kluba, a ista je stigla i na redakcijski e-mail našeg portala, te vam je prenosimo u njenom originalnom izgledu:

Temeljem Disciplinskog pravilnika, članak 7. i 8. , a u sukladnosti sa Statutom NSF BIH , članak 62. i 63. , te Propozicijama takmičenja Prve lige F BIH 2013/2014 , članak 13. , a u vezi sa događajima tokom utakmice 24. kola Prve lige F BIH , odigrane u Bihaću , dana 26.04.2014. godine, podnosimo slijedeću 

P r i j a v u 

Za pokretanje disciplinskog postupka

Protiv :
1. FK „Jedinstvo“ Bihać,
2. Goretić Emir , oficir bezbjednosti NK „Jedinstvo“ Bihać, br. Lic. 08 ,
3. Dujmović Miroslav , službeni predstavnik FK“Jedinstvo ,br. Lic. 18 ,
4. Hamzabegović Mirza , igrač FK „Jedinstvo“ Bihać ,reg. Br. 1722086 ,
5. Čizmić Fadil , igrač FK „Jedinstvo“ Bihać , registracija br. 1725977 ,
6. Hodžić Irman , igrač FK „Jedinstvo“ Bihać ,registracija br. 1722161 .

U obrazloženju koje je stiglo na iz GOŠK-a navode svoje razloge za disciplinsku prijavu:

1. FK „Jedinstvo“ Bihać za propuste u organizaciji utakmice – omogućavanje napada službenog predstavnika i igrača domaćina na gostujuće igrače.

2. Goretić Emir, oficir bezbjednosti za neizvršavanje zadataka oficira,

3. Dujmović Miroslav, službeni predstavnik kluba za fizički nasrtaj i udaranje šakom u glavu protivničkog igrača u poluvremenu utakmice u službenim prostorijama (hodnik na prilazu svlačionicama).

4. Hamzabegović Mirza, igrač za pljuvanje protivničkog igrača pred utakmicu, verbalni i pokušaj fizičkog napada na gostujuće igrače u poluvremenu utakmice sa nastojanjem za nasilni ulazak u protivničku svlačionicu, kao i napad na suca po završetku utakmice.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

5. Ćazim Fadil, igrač za pljuvanje protivničkog igrača pred utakmicu, verbalni i pokušaj fizičkog napada na gostujuće igrače u poluvremenu utakmice sa nastojanjem za nasilni ulazak u protivničku svlačionicu .

6. Hodžić Irman, igrač, za verbalni i pokušaj fizičkog napada na gostujuće igrače u poluvremenu utakmice sa nastojanjem za nasilni ulazak u protivničku svlačionicu .

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.