Iz HSV-a poručili: Nadamo se dogovoru sa Spahićem

HSV želi nagodbu

Iz HSV-a poručili: Nadamo se dogovoru sa Spahićem

Midhat Šljivak

Bh. reprezentativac Emir Spahić podnio je jučer tužbu protiv HSV-a zbog otkaza kojeg je dobio početkom januara.

Trener tima iz Hamburga Markus Gisdol je na početku priprema za drugi dio sezone prekrižio Spahića, a klub mu je potom uručio otkaz.

Spahić je svoja prava odlučio potražiti na sudu, a jučer je zvanično podnio tužbu protiv bivšeg kluba.

Svi argumenti su na strani bh. fudbalera, a o njegovoj tužbi će raspravljati u utorak 31. januara.

Iz HSV-a se ipak nadaju da će do tada sa Spahićem naći zajednički jezik.

"Nadam se dogovoru. Svako ima određene argumente na svojoj strani, ali Spahić je realno u boljoj situaciji. Vjerujem da je moguća nagodba van suda", rekao je član rukovodstva njemačkog kluba Heribert Bruchhagen.

Spahić je član HSV-a postao u ljeto 2015. godine. Nastupio je u 37 utakmica za ovaj klub, ali ga je trener Gisdol prekrižio i početkom godine mu je uručen otkaz.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Umjesto njega su u klub stigli Mergim Mavraj i Kyriakos Papadopoulos, a ako Spahić dobije slučaj na sudu, HSV bi mu mogao isplatiti više od dva i po miliona eura odštete.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi